Αντιρρήσεις για τη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο εκφράζουν ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού, όχι για την επιχειρησιακή του σκοπιμότητα...
Αντιρρήσεις για τη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο εκφράζουν ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού, όχι για την επιχειρησιακή του σκοπιμότητα. Συγκεκριμένα οι αντιρρήσεις έχουν σχέση με την οριοθέτηση των συνόρων. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «τον φράχτη θα τον βρούμε μπροστά μας στα διάφορα φόρουμ στο μέλλον».
Πέρα όμως από την κρίσιμη διάσταση του θέματος, που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που υποστηρίζουν ότι ο φράχτης, παρά το τεράστιο μήκος του, θα αφήνει… κερκόπορτες για είσοδο στο ελληνικό έδαφος, καθώς στο νότιο τμήμα του συναντά το ποτάμι και εκεί θα σταματά! Οπότε δια μέσου του Έβρου οι λαθρομετανάστες δεν θα συναντούν κανέναν… φράχτη στον δρόμο τους για την Ελλάδα.
Ο τρόπος αυτός εισόδου όμως έχει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, γι’ αυτό και θεωρείται ότι δεν θα τον επιλέξουν πολλοί λαθρομετανάστες.
Να σημειώσουμε εξάλλου ότι άντρες της Frontex συμβάλλουν στη φύλαξη και των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία, εκτός των θαλάσσιων. Αυτό έχει για την Ελλάδα το πλεονέκτημα ότι πέρα από τη συμβολή τους στον εντοπισμό και τη σύλληψη λαθρομεταναστών, οι υπηρετούντες στη Frontex, που προέρχονται από τις 15 χώρες της EE που μετέχουν στη δύναμη αυτή, στέλνουν αναφορές στις χώρες τους για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με τους λαθρομετανάστες.
Παράγοντες πάντως που γνωρίζουν καλά το θέμα των λαθρομεταναστών υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει κι ένα δεύτερο Κέντρο Υποδοχής και Περίθαλψης Λαθρομεταναστών, γιατί το υπάρχον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση, δεδομένου ότι οι κρατούμενοι φτάνουν τους 2.000!
Εφημερίδα: ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ.12 (23.01.2011)
http://gdailynews.wordpress.com/