Σε υψηλούς τόνους και με πυρά εκατέρωθεν διεξήχθη η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή με τον Γιώργο Παπανδρέου να κατηγορεί την Αλ...
Σε υψηλούς τόνους και με πυρά εκατέρωθεν διεξήχθη η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή με τον Γιώργο Παπανδρέου να κατηγορεί την Αλέκα Παπαρήγα ότι οι αιτιάσεις περί μυστικής διπλωματίας στα ελληνοτουρκικά αποτελούν κοινή συκοφαντία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της γενικής γραμματέως του Κ.Κ.Ε. ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «παρά τις συνεχείς διαψεύσεις μας για τα περί μυστικής διπλωματίας, εσείς έχετε ένα μόνιμο τροπάριο».
Και συμπλήρωσε: «Θα σας κατηγορήσω για κοινή συκοφάντηση της προσπάθειας της κυβέρνησης για την οικοδόμηση μίας νέας σχέσης με τη γείτονα».
«Έχουμε διαφορά στον DNA μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου «Μπορείτε να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε με τους χειρισμούς μας, αλλά δεν επιτρέπεται αυτή η ανεύθυνη εικοτολογία από πλευρά σας που δημιουργεί φοβίες και ηττοπάθεια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες διατυπώσεις του ενώπιον των τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για μία απλή διατύπωση της αλήθειας και όχι για λεονταρισμό, «γιατί θέλουμε να προχωρήσει η ανάπτυξη των σχέσεων» με την Τουρκία και να υπάρξει η επένδυση σε μία σταθερή σχέση.
Παπαρήγα: «Δεν σας εμπιστευόμαστε».
«Ο τρόπος που μας απαντάτε επιβεβαιώνει ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι «τα τολμηρά σας λόγια στο Ερζερούμ αυξάνουν τις ανησυχίες μας, γιατί η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι μεγάλες παραχωρήσεις γίνονταν μετά από παχιά λόγια».
«Δεν σας εμπιστευόμαστε και μακάρι να μας διαψεύσετε», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε έχοντας τα μάτια στραμμένα στις κάλπες. Κοιτάμε όμως τι θα γίνει μετά από 10, 15 χρόνια».
«Δεν περίμενα να μας εμπιστευόσαστε, αλλά εμπιστευτείτε λίγο τη δική σας κοινή λογική. Με ποια λογική μπορεί να μιλήσει κανείς μαζί σας και να σας εμπιστευτεί;» ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και ρώτησε ξεκάθαρα το ΚΚΕ:
«Αφού λέτε ότι η προοπτική του Διεθνούς Δικαστηρίου αποτελεί από μόνη της παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εσείς τι προτείνετε; Αυτοδικία; Το δίκαιο του ισχυρού; Στρουθοκαμηλισμό; Στασιμότητα; Σύρραξη;»
Δ. Αλειφερόπουλος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=50702949#