Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στον... αέρα βρίσκονται 15.000 επαγγελματίες οπλίτες

ΤΟ 2011 ίσως φέρει και μείωση θέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη νέα δομή δυνάμεων που «μαγειρεύεται» στο Πεντάγωνο ε...

ΤΟ 2011 ίσως φέρει και μείωση θέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη νέα δομή δυνάμεων που «μαγειρεύεται» στο Πεντάγωνο εδώ και μερικούς μήνες. Η κατεύθυνση στην οποία κινείται είναι η συρρίκνωση της οροφής του προσωπικού. Κάτι τέτοιο μπορεί να σηματοδοτήσει απολύσεις επαγγελματιών οπλιτών έως και 15.000 που δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμη και στους τρεις κλάδους.
Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες οπλίτες είναι... «συμβασιούχοι» και πριν από την ολοκλήρωση επταετούς υπηρεσίας δεν έχουν δικαίωμα στη μονιμοποίηση τους. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για μείωση της οροφής του προσωπικού, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων, τότε αυτή η κατηγορία προσωπικού θα αποτελέσει τον «αδύναμο κρίκο».


Η ανησυχία των μη μονιμοποιηθέντων επαγγελματιών οπλιτών βρίσκεται στο ζενίθ μετά και την αποτυχημένη απόπειρα διάψευσης σχετικών δημοσιευμάτων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε αρχικά πως δεν πρόκειται να απολυθούν μόνιμα στελέχη, αφήνοντας εκτεθειμένους τους επαγγελματίες οπλίτες (δεν είναι μόνιμοι), για να επανέλθει με τον ισχυρισμό ότι οι διαδικασίες μονιμοποίησης θα συνεχιστούν με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια. Και πάλι όμως άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης επαγγελματιών οπλιτών, αφού μέχρι σήμερα η διαδικασία μονιμοποίησης ήταν εντελώς τυπική και όποιος ήθελε μονιμοποιείτο, εφόσον δεν είχε υποπέσει σε ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα.

Περιθώρια αποκλεισμού

Η επαγγελματική επάρκεια κάποιου είναι κάτι σχετικό και αφήνει περιθώρια αποκλεισμού και μη μονιμοποίησης αρκετών επαγγελματιών οπλιτών. Αυτό πάντως θα διαφανεί τους επόμενους μήνες ή και χρόνια, που επρόκειτο να «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες για όσους μπήκαν στο στράτευμα με το θεσμό του επαγγελματία οπλίτη από το 2004 και μετά.

Ο νέος θεσμός του ειδικού εφέδρου οπλίτη με απολαβές 500-600 ευρώ, αλλά χωρίς σχέση εξαρτημένης εργασίας, φαίνεται να βάζει τέλος σε αυτόν του επαγγελματία οπλίτη. Η νέα δομή δυνάμεων θα επιφέρει και αλλαγές στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, με «λουκέτα» σε στρατόπεδα και επανακαθορισμό των οργανικών θέσεων. Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου εμφανίζεται μάλιστα αποφασισμένη να περιορίσει τους ανωτάτους αξιωματικούς και να περικόψει τα αδαμάντινα αστέρια.

(Ε.Τ. – Σ.Λ.)
http://staratalogia.blogspot.com/2011/01/15000.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στον... αέρα βρίσκονται 15.000 επαγγελματίες οπλίτες
Στον... αέρα βρίσκονται 15.000 επαγγελματίες οπλίτες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5wCgm0Sk4DFbi9a78JH0w0_wjdPsB1D1Q5HcI-dTUmoOL8gEIxAPxgmJLlXTdv2uvtrCULQzLOUMbysDy1YV_et45RFE_cZYqIOA2c5ZJklwBOMF6uPbzhNRZWa_DeIJtnpBSFyFjvho/s400/DMSP.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5wCgm0Sk4DFbi9a78JH0w0_wjdPsB1D1Q5HcI-dTUmoOL8gEIxAPxgmJLlXTdv2uvtrCULQzLOUMbysDy1YV_et45RFE_cZYqIOA2c5ZJklwBOMF6uPbzhNRZWa_DeIJtnpBSFyFjvho/s72-c/DMSP.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/15000.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/15000.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy