Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ;

Αυταρχισμός και αυθαιρεσία είναι η καθημερινότητα για τους φαντάρους στο κέντρο εκπαίδευσης πεζικού στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με καταγγελίες που ...

Αυταρχισμός και αυθαιρεσία είναι η καθημερινότητα για τους φαντάρους στο κέντρο εκπαίδευσης πεζικού στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Σπάρτακος.  Ακόμη και το παραμικρό μειδίαμα ή χαμόγελο μπορεί να σταθεί αιτία για να είσαι αναφερόμενος και τελικά να τιμωρηθείς.
Επειδή όπως είναι γνωστό οι ποινές μέχρι την ορκωμοσία δεν ισχύουν και γι' αυτή τη σειρά...


 οι μεταθέσεις γίνονται κατευθείαν μετά την ορκωμοσία, η ιεραρχία σκαρφίστηκε μια νέα ποινή για να τρομοκρατεί και να εφαρμόζει την πειθαρχεία: στέρηση ελεύθερου χρόνου! Ο τιμωρημένος δηλαδή, χάνει τον ελεύθερο χρόνο που προβλέπεται από το πρόγραμμα και στη θέση του επιβάλλονται ατομικά καψόνια (συνήθως καθαριότητα στις τουαλέτες).
Η επινόηση αυτής της ποινής αποτελεί αυθαίρετη πρωτοτυπία του Ρεθύμνου. Το ημερήσιο πρόγραμμα δεν είναι ενδεικτικό αλλά υποχρεωτικό. Είναι ανώτατη διαταγή από το ΓΕΣ, διαταγή που υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του διοικητή ενός κέντρου. Όπως ο διοικητής δεν μπορεί να παρατείνει το εγερτήριο έτσι δεν μπορεί και να καταστρατηγήσει ούτε λεπτό από τον ελεύθερο χρόνο του φαντάρου.
Κάπως έτσι η καθημερινότητα έγινε αφόρητη. Οι φαντάροι είναι συνεχώς στην τσίτα, ξυρισμένοι - γυαλισμένοι δέκα φορές τη μέρα, κρεβάτια πάντα τεντωμένα για επιθεώρηση, αυστηρή απαγόρευση του sleeping bag. Τα καψόνια είναι παντού, κάμψεις για τιμωρία, πρωινή ετοιμασία σε 10 μόλις λεπτά (γυάλισμα, ντύσιμο, ξύρισμα, στρώσιμο κρεβατιού, καθαριότητες).
Μια ανοησία ενός φαντάρου στις τουαλέτες αποτέλεσε αφορμή να βγει όλος ο λόχος στην αναφορά. Δόθηκε διορία να εμφανιστεί ο ένοχος υπό την απειλή ομαδικής τιμωρίας. Ο ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά όλοι οι φαντάροι έστρωσαν και ξέστρωσαν το κρεβάτι τους τουλάχιστον τέσσερις φορές για παραδειγματισμό. Συνηθισμένες πρακτικές για να μπούνε στο πνεύμα οι νεοσύλλεκτοι, μπορεί να πει κανείς. Όμως αυτή η γενικευμένη ατμόσφαιρα ενός στρατοπέδου μπορεί να φέρει νέους ανθρώπους στα ψυχικά και σωματικά τους όρια... Και το κακό σίγουρα μία φορά συμβαίνει. Μετά από συνεχόμενες εξαντλητικές πρόβες για την παρέλαση, ένας φαντάρος ζήτησε εξουθενωμένος να κάτσει για ένα λεπτό. Η απάντηση ήταν «Σιγά μη σε αφήσω να πας και για ύπνο». Την επόμενη στιγμή, ο φαντάρος λιποθύμησε.
Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι επικίνδυνοι αξιωματικοί δε βάζουν με τίποτα μυαλό από τη στιγμή που καλύπτονται διαρκώς από τους ανωτέρους τους. Ξανά ο υπολοχαγός Ματαλιωτάκης έκανε κήρυγμα το ίδιο βράδυ στην αναφορά για τους φαντάρους που δήθεν δεν προσέχουν και υπερτιμάνε τις δυνάμεις τους.
Όπως και να έχει όμως, ο άτυχος φαντάρος ζήτησε κάτι πολύ απλό, να κάτσει για ένα λεπτό!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/12/blog-post_2597.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ;
ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWXhLafq7kF3Hwq40CBvWtgHOegBmkgrgAxn5-NJlXu5Y9toMX3UbhuECFVZHwC8mW4HW-sYVG97wzOikDpC_unSaYklrRWjNIhlaExr6NjivWYlYMmF_tKZxEISbyj470g53P8YNhLzoQ/s320/DSC_0095_460_305.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWXhLafq7kF3Hwq40CBvWtgHOegBmkgrgAxn5-NJlXu5Y9toMX3UbhuECFVZHwC8mW4HW-sYVG97wzOikDpC_unSaYklrRWjNIhlaExr6NjivWYlYMmF_tKZxEISbyj470g53P8YNhLzoQ/s72-c/DSC_0095_460_305.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_7971.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_7971.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy