Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Το 95% των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων ζουν με μισθούς πείνας (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων) Μισθούς πείνας λαμβάνει η συ...

Το 95% των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων ζουν με μισθούς πείνας (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων)
Μισθούς πείνας λαμβάνει η συντριπτική πλειονότητα των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων!
Το 95% του στρατιωτικού προσωπικού όλων των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αμείβεται, συγκεκριμένα, με καθαρές αποδοχές που ξεκινούν από... λιγότερα των 1.000 ευρώ (760 ευρώ) και φτάνουν το πολύ ως τις 2.000 ευρώ τον μήνα. Όπως είναι δε γνωστό, οι στρατιωτικοί δεν πληρώνονται υπερωριακή εργασία, αργίες, υπηρεσίες κ.λπ...
Αυτά προκύπτουν από επίσημη απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, που κοινοποιήθηκε μαζί με τον σχετικό σχολιασμό προς τον Τύπο από τον δραστήριο Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).

Απολαβές

Το σχετικό, συνοδευτικό δελτίο Τύπου του ΣΥΣΜΕΔ υπογράφουν ο πρόεδρος του ταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και ο γενικός γραμματέας του επικελευστής Αναστάσιος Τσάκαλος. Όπως σημειώνουν, αρχικά ζητήθηκε από το ΥΕΘΑ να γίνουν γνωστές οι απολαβές του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ, «καθόσον τεχνηέντως, εδώ και πολλά χρόνια, έχει καλλιεργηθεί και εντάθηκε η καλλιέργεια αυτή το τελευταίο διάστημα, για άγνωστους προς εμάς λόγους, ότι οι στρατιωτικοί αμείβονται πάρα πολύ καλά». Το θέμα προώθησε λοιπόν ο κ. Θ. Δρίτσας με τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Μεταξύ άλλων στην απάντηση του κ. Βενιζέλου επισημαίνεται ότι από αυτό το 95% του στρατιωτικού προσωπικού που πληρώνεται από λιγότερο των 1.000 ευρώ ως και 2.000 ευρώ, το 81% αμείβεται με μισθούς κάτω των 1.000 ως και 1.600 ευρώ, ενώ το 14% με μισθούς από 1.600 ως και 2.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 5%, που είναι οι ανώτατοι αξιωματικοί (ταξίαρχοι, υποστράτηγοι, αντιστράτηγοι και ομοιόβαθμοι των άλλων Κλάδων), αμείβεται με μισθούς πάνω 2.000 ευρώ.


Όπως τονίζουν σε άλλο σημείο του δελτίου Τύπου οι δύο συνδικαλιστές, «στους ως άνω μισθούς συμπεριλαμβάνονται και τα κάθε είδους επιδόματα, τα οποία, σημειωτέον, ενώ αποτελούν τον βασικό πυρήνα του μισθού των στρατιωτικών, φημολογείται ότι θα περικοπούν.

Συνθήκες

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί εργάζονται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μακριά από τους τόπους καταγωγής τους και πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους, υφιστάμενοι αλλεπάλληλες μεταθέσεις, διασφαλίζοντας νύχτα και μέρα, από στεριά, αέρα και θάλασσα την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Έτσι εξασφαλίζουν στον ελληνικό λαό εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις της ειρήνης και της ανεξαρτησίας που απαιτούνται για την προκοπή του, δεν ακολουθούν ωράρια εργασίας, καθόσον εργάζονται και επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο, δεν αμείβονται για τις καθημερινές υπηρεσίες τους και δεν απαλλάσσονται στη μεγάλη πλειονότητά τους από την εργασία τους έπειτα από αυτές.

Μάλιστα οι χαμηλόβαθμοι (βλέπετε ΕΠΟΠ, ελλείψει στρατευσίμων) εκτελούν υπηρεσίες που αγγίζουν ακόμη και τις 8 με 10 ημέρες τον μήνα υπερβαίνοντες ακόμη και τις 500 ώρες μηνιαίας εργασίας, χωρίς να αμείβονται για αυτή τους την εργασία και χωρίς να εφαρμόζονται αργίες και επίσημες εορτές».

Και καταλήγουν οι δύο συνδικαλιστές με την παράκληση προς τα κυβερνητικά στελέχη «τα οποία στο παρελθόν χαρακτήρισαν απαξιωτικά, συλλήβδην, όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς "αυτιστικούς", "γραφειοκράτες" και "μη παραγωγικούς" (σκιαγραφώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο) να ανακαλέσουν τους υπόψη χαρακτηρισμούς, για να αποκατασταθεί με τον τρόπο αυτόν η αδικία που έγινε εις βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών».

Τέλος, από την απάντηση του κ. υπουργού προκύπτει ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι όλων των κατηγοριών του ΥΕΘΑ είναι 29, το μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών του ΓΕΣ είναι 49.016 στρατιωτικοί και 5.141 πολίτες, του ΓΕΝ 15.763 στρατιωτικοί και 1.799 πολίτες, ενώ στο ΓΕΑ 20.392 και 3.127 αντίστοιχα. Συνολικά στις ελληνικές Ε.Δ. υπηρετούν (και αμείβονται) 85.171 στρατιωτικοί και 10.067 πολίτες.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ)
(Σ.Λ.)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQNLMg6WwvaKM4WAjbADlTxBbZSNcFR8jRX3g_369psEY8E_oAeVFN8ZgW4A-aHEmI6wA4WPEmHYvE_QFaQQPEXzgsgUo3nbw_jirAnJN1mcJZqHEmuKI-925SzOsig5X62rvZYEL7TtX8/s320/Image.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQNLMg6WwvaKM4WAjbADlTxBbZSNcFR8jRX3g_369psEY8E_oAeVFN8ZgW4A-aHEmI6wA4WPEmHYvE_QFaQQPEXzgsgUo3nbw_jirAnJN1mcJZqHEmuKI-925SzOsig5X62rvZYEL7TtX8/s72-c/Image.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3413.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3413.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy