Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ρωγμές στα «κάστρα» των μουσουλμάνων σε Α. Μακεδονία - Θράκη

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι στους δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη...

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι στους δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα στους δήμους Ξάνθης, Κομοτηνής και Ιάσμου.
Σημειώνεται ότι στις εθνικές εκλογές του 2009 οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μαντατζή είχαν εκλεγεί βουλευτές αποσπώντας την ψήφο της θρησκευτικής μειονότητας. Ο κ. Χατζηοσμάν του Nομού Ροδόπης είχε συγκεντρώσει 15.437 σταυρούς, ενώ ο κ. Μαντατζή του Nομού Ξάνθης 17.269.
Ωστόσο, στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής στους Δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής, που είναι και από τους μεγαλύτερους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι υποψήφιοι που ανήκουν στη μουσουλανική θρησκευτική μειονότητα συγκέντρωσαν μονοψήφια ποσοστά.

Η ανεξάρτητη υποψήφια στον Δήμο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου συγκέντρωσε το 8,4%, λαμβάνοντας την 3η θέση, μετά τον Γ. Πετρίδη του ΠΑΣΟΚ (44,34%) και τον Δ. Κοτσάκη της Ν.Δ. (31,31%). Σε απόλυτους αριθμούς το ποσοστό της κ. Μουσταφάογλου, με τον συνδυασμό που είχε τη χαρακτηριστική ονομασία «Πρώτο βήμα για την ισότητα», αντιστοιχεί σε 2.727 ψήφους.

Ομοίως, στον Δήμο Ξάνθης ο Χ. Αχμέτογλου, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης», βρέθηκε στην 3η θέση, με ποσοστό 6,99% και 1.815 ψήφους.

Eπίσης, στον Δήμο Ιάσμου του Νομού Ροδόπης το αποτέλεσμα ήταν μεν αρνητικό για τον ανεξάρτητο μουσουλμάνο υποψήφιο του συνδυασμού «Δικαιοσύνη» Μουσταφά Μουσταφάογλου, ο οποίος δεν προχωρά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά όχι για τον επίσης ανεξάρτητο Ισμέτ Καδή με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συνεργασία» που πέρασε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 35,82%, όπου θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Αμουτζά (πρώτος με 39,03%).

Εξαίρεση αποτελούν οι Δήμοι Αρριανών και Μύκης, όπου το σύνολο των υποψηφίων είναι μουσουλμάνοι. Στον Δήμο Αρριανών του Νομού Ροδόπης ο Χ. Μεμέτ του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ενότητα - πρόοδος» συγκέντρωσε το 42,58%, ενώ ο Ι. Σερήφ του συνδυασμού «Μέλλον» το 30,65%. Oσον αφορά τον Δήμο Μύκης του Νομού Ξάνθης, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών πέρασαν ο Μ. Αγκά του συνδυασμού «Αδελφική πορεία» με 30,09% και ο Μ. Τζουκάλ του συνδυασμού «Κίνημα Νέας Γενιάς» με 27,88%.
http://www.express.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ρωγμές στα «κάστρα» των μουσουλμάνων σε Α. Μακεδονία - Θράκη
Ρωγμές στα «κάστρα» των μουσουλμάνων σε Α. Μακεδονία - Θράκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ5dLhOvX5tpslE7FQJ-_vEzy7APKZdrdf_ivhoeXxZAKfXcdEcYuOpaIOw_ZLaFdXQBiOxHoiDnPMlS_zN7CJfrEVlwLh3Ogb5vquQsAxKNL28MmabDtpSGZPmiUuB5q6YVbibv1iSiU/s320/bati-trakya.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ5dLhOvX5tpslE7FQJ-_vEzy7APKZdrdf_ivhoeXxZAKfXcdEcYuOpaIOw_ZLaFdXQBiOxHoiDnPMlS_zN7CJfrEVlwLh3Ogb5vquQsAxKNL28MmabDtpSGZPmiUuB5q6YVbibv1iSiU/s72-c/bati-trakya.gif
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_4132.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_4132.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy