Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πολεμικός πυρετός στην Κορέα

Επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου στην Κίτρινη Θάλασσα με τα πολεμικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας να βρίσκονται σε εξέλιξη, τις δυνάμεις της Β. Κορέ...

Επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου στην Κίτρινη Θάλασσα με τα πολεμικά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας να βρίσκονται σε εξέλιξη, τις δυνάμεις της Β. Κορέας να έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ενώ χθες αναφέρθηκαν εκρήξεις από βομβαρδισμό στο νησί Γιονπιόνγκ, που είχε γίνει στόχος οβίδων από την Πιονγιάνγκ πριν από τέσσερις ημέρες, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τέσσερα άτομα.
Το θερμότερο στην Κορεατική χερσόνησο ανεβαίνει επικίνδυνα, η Β. Κορέα στρέφει πυραύλους εδάφους εδάφους προς τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ν. Κορέας, ενώ η Κίνα, ένας από τους ελάχιστους συμμάχους της Πιονγιάνγκ, πρότεινε επείγουσες συνομιλίες στις αρχές Δεκεμβρίου στο Πεκίνο ανάμεσα στις έξι χώρες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα (Β. Κορέα και Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα).
Από την πλευρά της η Σεούλ θα εξετάσει με τις ΗΠΑ πολύ προσεκτικά την πρόταση της Κίνας, ανέφερε το ΥΠΕΞ της χώρας. Και το Τόκιο ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή την κινεζική πρόταση.

Στα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια συμμετέχει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George Washington», το οποίο συνοδεύεται από τουλάχιστον άλλα τέσσερα αμερικανικά πολεμικά. Οι ασκήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, έχουν σκοπό να αποτελέσουν επίδειξη αποτρεπτικής ισχύος έναντι της Πιονγιάνγκ, σημειώνονται πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από τον βομβαρδισμό με πυρά Πυροβολικού από βορεοκορεατικές θέσεις.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των ασκήσεων, δόθηκε εντολή προς τους κατοίκους του νησιού να σπεύσουν στα καταφύγια, όπως μετέδωσαν τα κορεατικά ΜΜΕ. Η εντολή ανακλήθηκε περίπου 40 λεπτά αργότερα. Στο νησί παραμένουν μόνο 20 από τους 1.700 κατοίκους που ζούσαν πριν από τον βομβαρδισμό του νησιού Γιονπιόνγκ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yonhapu», κάτοικοι και δημοσιογράφοι βγήκαν από τα καταφύγια μετά την άρση της προειδοποίησης. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ακόμα ότι υπήρξαν πυρά Πυροβολικού κοντά στην περιοχή. Επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού, το πρακτορείο τόνισε ότι ακολούθησαν εκρήξεις από πυρά Πυροβολικού στη νήσο και ότι υπήρξαν ενδείξεις ότι σημειωνόταν βομβαρδισμός.


Ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα
Τις αντιρρήσεις της εξέφρασε η Κίνα


Το υπουργείο Αμυνας της Σεούλ κάλεσε με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν το νησί.

Τα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια διεξάγονται στην Κίτρινη Θάλασσα, δυτικά της κορεατικής χερσονήσου. Για τις κοινές ασκήσεις, η Κίνα εξέφρασε τις αντιρρήσεις της, ενώ η Β. Κορέα προειδοποίησε με συνέπειες αν παραβιαστούν τα χωρικά της ύδατα. Mέσα σε αυτό το κλίμα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής της Β. Κορέας, Τσόε Τάε Μποκ, μεταβαίνει αύριο στην Κίνα.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πολεμικός πυρετός στην Κορέα
Πολεμικός πυρετός στην Κορέα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0FHfloyKUSt_2BDkSMbtJXQBJkMZMTzvHR6B_3gp2ZIotjcx8CgyDzyMOE8_pJ413TrXpmCGQOrxwwgruzeIT0dmUnbEaE8n25Thio8UAJAuX70YXDJD4123fkbjM1vHRLsdUYx9dBmo/s320/assets_LARGE_t_420_37995536.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0FHfloyKUSt_2BDkSMbtJXQBJkMZMTzvHR6B_3gp2ZIotjcx8CgyDzyMOE8_pJ413TrXpmCGQOrxwwgruzeIT0dmUnbEaE8n25Thio8UAJAuX70YXDJD4123fkbjM1vHRLsdUYx9dBmo/s72-c/assets_LARGE_t_420_37995536.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_3407.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_3407.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy