Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Λουκέτο» και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας;

Εύλογα ερωτηματικά για τη συνέχιση λειτουργίας του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείο...

Εύλογα ερωτηματικά για τη συνέχιση λειτουργίας του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης. Η απόφαση που έχει ήδη κοινοποιηθεί με τη μορφή διαταγής στις δύο νοσηλευτικές μονάδες, προβλέπει τη μεταφορά των δύο νοσοκομείων σε αντίστοιχες πτέρυγες των πολιτικών νοσοκομείων ενώ δόθηκε εντολή να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του 492 ΓΣΝ στην Αλεξανδρούπολη.
Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και οι ιατρικές πράξεις θα μεταφερθούν από Δευτέρα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.
Λεπτομέρειες για την εφαρμογή της απόφασης, που είναι προϊόν των έντονων δημοσιονομικών πιέσεων και της ανάγκης για περικοπές δαπανών, αλλά και για το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έγιναν γνωστές.
Από καμία επίσημη πηγή δεν διευκρινίζεται εάν το μέτρο θα είναι μόνιμο ή προσωρινό, καθώς και εάν και πόσο θα εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί ήδη ένα κλίμα έκδηλης αγωνίας για τα στρατιωτικά νοσοκομεία Λάρισας και Τρίπολης καθώς και για το Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, το οποίο όπως αναφέρουν πληροφορίες ενδέχεται να ενσωματωθεί με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 404 ΓΣΝΛ
Η προοπτική μιας πιθανής αναστολής της λειτουργίας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας και της ενσωμάτωσής του ως πτέρυγα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κινητοποίησε τον Λαρισαίο βουλευτή Στέλιο Ροντούλη, ο οποίος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη για να ενημερωθεί για την προοπτική συγχώνευσης των περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων με τα αντίστοιχα πολιτικά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ η αναστολή της λειτουργίας των δύο στρατιωτικών νοσοκομείων στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα με απώτερο σκοπό αφενός την περιστολή των δαπανών στις στρατιωτικές μονάδες, αφετέρου την ενίσχυση των πολιτικών νοσοκομείων με την αξιοποίηση των εξαίρετων αξιωματικών γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού για την παροχή υπηρεσιών υγείας και στους πολίτες ασθενείς. Ο κ. Μπεγλίτης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ροντούλη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος και στα υπόλοιπα περιφερειακά στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας –μεταξύ των οποίων και της Λάρισας σημειώνοντας πάντως ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν χθες ότι πιθανή αναστολή της λειτουργίας του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί υπό τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ωστόσο θεωρείται πιο σύνθετο πρόβλημα συγκριτικά με τα υπόλοιπα περιφερειακά στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς εξυπηρετεί τόσο το αεροπορικό υποστρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Κουτσόχερο όσο και το ευρωπαϊκό στρατηγείο, που εδρεύει στην 1η Στρατιά.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
«Τα μαντάτα για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν είναι καλά» δήλωσε στην «Ε» αμέσως μετά την επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ο κ. Ροντούλης και κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου και τις πολιτικές αρχές του νομού και της Θεσσαλίας να αντιδράσει στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν «την όποια υποβάθμιση των υφισταμένων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στον Θεσσαλικό χώρο». Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφέρει: «Μετά την αναστολή λειτουργίας των δύο Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να παρακολουθήσει μια διαδικασία «σοκ και δέους» στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, υπαγορευομένη, ουσιαστικά, από τα οξύτατα δημοσιονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα, εξαιτίας της ανεπάρκειας και της ανικανότητας που επεδείχθη από το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Οι εξελίξεις αυτές, προφανώς, δεν προοιωνίζονται «καλά μαντάτα» και για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, για το οποίο η Κυβέρνηση, μάλλον, σχεδιάζει την ενσωμάτωσή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Συνεπώς, καλούμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής μας να τοποθετηθεί επί του ανακύψαντος θέματος, προκειμένου να αποσταλεί στους κυβερνώντες το μήνυμα ότι δεν είμαστε
διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την όποια υποβάθμιση των υφισταμένων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στον Θεσσαλικό χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συστρατευθεί μαζί μας και ο νέος αιρετός περιφερειάρχης, εφόσον ο «Καλλικράτης» του δίνει ;αρμοδιότητες και στον τομέα της Υγείας».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Λουκέτο» και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας;
«Λουκέτο» και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbyPEPKjGzTwIZcAAOXX6ktCU6PhgoLxFCz5z5z8EetZhl0iB86_fIh0q6u35xSMl-KtL6Ekz_tMKXS-jGbWN7qAuaXlS8f88LSAyXQAZ9AvOKlQg05ZZe-9PxBAC-p27pc7JTkYIgJH4/s320/_1BF7B%257E1.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbyPEPKjGzTwIZcAAOXX6ktCU6PhgoLxFCz5z5z8EetZhl0iB86_fIh0q6u35xSMl-KtL6Ekz_tMKXS-jGbWN7qAuaXlS8f88LSAyXQAZ9AvOKlQg05ZZe-9PxBAC-p27pc7JTkYIgJH4/s72-c/_1BF7B%257E1.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_3092.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_3092.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy