Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κοινοβουλευτικός έλεγχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ερωτήσεις  από ΣΥΡΙΖΑ και  ΛΑΟΣ

Σήμερα στην Βουλή

Ερωτήσεις  από ΣΥΡΙΖΑ και  ΛΑΟΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Θ.ΔΡΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θ.Δρίτσας κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους κ. Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Θα έρθουν στη Βουλή οι προτάσεις για τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
12/10/2010
«Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τους κ. Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Θα έρθουν στη Βουλή οι προτάσεις για τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ»

Τον Σεπτέμβριο 2010 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν απέστειλε στις κυβερνήσεις των κρατών μελών κείμενο προτάσεων για τη νέα στρατηγική της Συμμαχίας. Η νέα στρατηγική θα αποφασιστεί τον Νοέμβριο στη σύνοδο κορυφής στη Λισαβόνα. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των μελών θα ασχοληθούν με τις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα.

Η απόφαση της συνόδου κορυφής τον προσεχή Νοέμβριο θα περιέχει σημαντικές δεσμεύσεις για τη χώρα μας. Ήδη οι «κατευθυντήριες γραμμές» που εκπόνησε η επιτροπή Ωλμπράιτ και, όπως έχει επανειλημμένα δηλωθεί, αποτελούν τη βάση των προτάσεων Ράσμουσεν, περιέχουν προτάσεις όπως η λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα, η χρήση πυρηνικών όπλων, η λεγόμενη αντιτρομοκρατική άμυνα και η αντιμετώπιση «ηλεκτρονικών επιθέσεων», όπως και η συνέχιση των επεμβάσεων σε τρίτες χώρες.

Ανεξάρτητα από τη θέση των πολιτικών δυνάμεων για το ΝΑΤΟ (ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διάλυσή του και, εν πάση περιπτώσει, την έξοδο της Ελλάδας από αυτό), για τα ζητήματα αυτά είναι σκόπιμο να γίνει, πριν αποφασιστούν, ευρεία δημόσια συζήτηση, με δημοσιοποίηση των προτάσεων και των σχεδίων που υπάρχουν. Σε άλλες χώρες η συζήτηση αυτή γίνεται στο Κοινοβούλιο. Π.χ. στη Γερμανία η κυβέρνηση παρέδωσε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και στον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής τις προτάσεις Ράσμουσεν και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή διοργάνωσε ακρόαση εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποκτήσουν οι βουλευτές γνώμη για τις επικείμενες αλλαγές.

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις προτάσεις Ράσμουσεν και σχέδια για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ;
2. Προτίθεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής;

Και παρακαλούνται να καταθέσουν στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τις προτάσεις Ράσμουσεν και όλα τα έγγραφα τα σχετικά με τη «νέα στρατηγική» του ΝΑΤΟ.”


13/10/2010 TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΩΝ
ΑΡΜΑΤΩΝ LEOPARD

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλο κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννης Κοραντής, με θέμα το κόστος πυρομαχικών αρμάτων Leopard 2 του Στρατού Ξηράς.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Από σχετική έρευνα προκύπτει ότι τον Δεκέμβριο 2005 η Τουρκία υπέγραψε  με την γερμανική εταιρεία Rheinmetall AG συμφωνία για την προμήθεια 15.000 βλημάτων κινητικής ενέργειας τύπου DM 63 (συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών εκπαίδευσης), παραδοτέων μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 46.000.000 ευρώ, ήτοι περίπου 3066 ευρώ ανά μονάδα.
Σε αντιπαραβολή προς τα ανωτέρω, το ΚΥΣΕΑ, κατόπιν εισηγήσεως του ΥΕΘΑ, ενέκρινε λόγω επείγοντος, την άμεση προμήθεια με διακρατική συμφωνία από την Γερμανία 9.000 βλημάτων, τύπου DM 63, με κόστος 54.756.000 ευρώ, ήτοι  6084 ευρώ έκαστο, το διπλάσιο δηλαδή  όσων κατέβαλε η Τουρκία. Προβλέπεται  τμηματική παράδοση μέχρι 15 μήνες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.      Τα βλήματα, που αγόρασε η Τουρκία και εκείνα που πρόκειται να αγοράσει η Ελλάδα, έχουν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές;
2.      Σε καταφατική περίπτωση, πώς δικαιολογείται το ότι η Ελλάδα καλείται να καταβάλει το διπλάσιο  τίμημα ανά βλήμα ;

Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κοινοβουλευτικός έλεγχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κοινοβουλευτικός έλεγχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
http://www.hellenicparliament.gr/images/parliament-header.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9959.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9959.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy