Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΝΤΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. (ανανέωση 23.00) Επιπρόσθετες πληροφορίες

Turkish General Hasan Aksay (L) and Chinese Deputy Chief of Staff General Ge Zhengfeng (R) ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


Turkish General Hasan Aksay (L) and Chinese Deputy Chief of Staff General Ge Zhengfeng (R)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Επανέρχομαι στο θέμα των πρόσφατων κοινών αεροπορικών ασκήσεων στο ΙΚΟΝΙΟ στα πλαίσια της άσκησης ANATOLIAN EAGLE. Σας δίνω μια σειρά πληροφοριών σχετικά με την αεροπορική συνεργασία ΠΕΚΙΝΟΥ-ΑΓΚΥΑΣ(και επιμένω να ήμαστε πολύ προσεχτικοί με τους Κινέζους. Από όπου πέρασαν δεν έδωσαν τίποτα και δεν άφησαν και καλό όνομα/χαρακτηριστικό παράδειγμα η κοντινή μας ΑΛΒΑΝΙΑ επί ΧΟΤΖΑ).
*Τα Κινεζικά αεροπλάνα όταν πήγαιναν στο Ικόνιο σταμάτησαν για ανεφοδιασμό σε ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ΙΡΑΝ. Στην επιστροφή τα ΣΟΥΧΟΙ-27 ανεφοδιάστηκαν μόνο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ΖΑΧΕΝΤΑΝ του ΙΡΑΝ.
*Αίσθηση προκάλεσε η συνεργασία της Τουρκίας με την ΚΙΝΑ, δεδομένου ότι το Μέτωπο των UIGHUR τυγχάνει σχετικής υποστήριξης από την ΑΓΚΥΡΑ. Πρόκειται για τους Μουσουλμάνους του ΧΙΝΙΑΝΓΚ/ΑΝΑΤ. ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ. Σε τηλεφωνική μου επαφή με το Μόναχο που εδρεύει το Μέτωπο μου είπαν ότι «και οι ίδιοι ξαφνιάστηκαν, αν και πολλοί Τούρκοι στρατιωτικοί επισκέπτονται συχνά την ΚΙΝΑ».WORLD UIGHUR CONGRESS.
*Αρνητική ήταν και η κυβέρνηση ΟΜΠΑΜΑ που δεν διάκειται θετικά προς το ΠΕΚΙΝΟ. Η Συνταγματάρχης ΤΑΜΑΡΑ ΠΑΡΚΕΡ δεν τοποθετήθηκε επακριβώς επί του θέματος του αν ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ μαθαίνουν ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ. Το JANES INTELLIGENCE REVIEW γράφει ότι τελικά χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά ΦΑΝΤΟΜ(F-4/2000) που είχαν εκσυγχρονιστεί από το ΙΣΡΑΗΛ στην άσκηση και όχι F-16(κατόπιν πιέσεων ων ΗΠΑ…). Γνωστοί αναλυτές όπως ο σμήναρχος (εα) και με πολλές εμπειρίες από το ΣΩΜΑ των ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ Εντ Τίμπερλεικ υποστήριξε ότι «οι Κινέζοι δεν θα πρέπει ποτέ να μαθαίνουν τις Νατοϊκές αεροπορικές τεχνικές», ενώ έθεσε και ένα άλλο σοβαρό θέμα του ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ στην ΤΟΥΡΚΙΑ αεροσκάφη F-35 γιατί «ευαίσθητες τεχνολογίες μπορεί να καταλήξουν σε εχθρούς της Δύσης». Ο φίλος αναλυτής ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΙΣΕΡ μιλώντας σε διεθνές συμπόσιο στην ΕΥΡΩΠΗ(γνωστός ΣΙΝΟΛΟΓΟΣ) καυτηρίασε τη θέση της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, λέγοντας ότι η ΚΙΝΑ είναι απειλή για τα ΔΥΤΙΚΑ συμφέροντα σε όλο τον κόσμο(και εγώ το ίδιο πιστεύω).
*Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά από το 1979 και την Ισλαμική Επανάσταση που η ΤΕΧΕΡΑΝΗ καλωσόρισε και ανεφοδίασε αεροσκάφη άλλης χώρας. Λόγω της ακτίνας δράσης του ΣΟΥΧΟΙ απαιτηθήκαν οι συγκεκριμένοι ανεφοδιασμοί.
*Ο Αμερικανός Ακόλουθος Άμυνας στην ΑΓΚΥΡΑ καθώς και ο Αεροπορικός ακόλουθος μετέβησαν στο Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΘΑ τρεις φορές επιδιώκοντας να ματαιωθεί η άσκηση. Μάλιστα ο πρώτος πίεσε ασφυκτικά για να μην μεταφερθεί η οιαδήποτε Δυτική τεχνολογία στους ΚΙΝΕΖΟΥΣ. Αλλά δεν έπεισε τους Τούρκους. Έφυγε μάλιστα με την ιδέα ότι μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις σε συνεργασία με ΙΡΑΝ και ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
*Κάποιοι Τούρκοι αναλυτές για να δικαιολογήσουν την κατάσταση είπαν ότι το STRATEGIC CONCEPT του ΝΑΤΟ (που θα γίνει αποδεκτό τον άλλο μήνα στην ΛΙΣΑΒΩΝΑ) προβλέπει επαφές με ΙΝΔΙΑ-ΚΙΝΑ κλπ. Αυτό δεν είναι σωστό. Με την ΙΝΔΙΑ υπάρχει μια ευελιξία και θετική προσέγγιση, αλλά με το ΠΕΚΙΝΟ δεν υπάρχουν επαφές του ΝΑΤΟ(το οποίο η ΚΙΝΑ θεωρεί ψυχροπολεμικό οργανισμό). Τα Κινεζικά αεροσκάφη φέρεται να ανεφοδιάστηκαν ερχόμενα στην Τουρκία στις Ιρανικές βάσεις ΒΑΧΝΤΑΤΙ και ΝΟΣΑΝ ΤΑΠΕΧ.(δεν λένε επακριβώς).
*Πάντως το θέμα δεν έχει περάσει στα απλά και προβληματίζει. Στην κορυφαία Αμερικανική βάση του ΡΑΜΣΤΑΙΝ στην Γερμανία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη(3 ορών) Αμερικανών και Γερμανών αξιωματικών της Αεροπορίας με θέμα τις ΤΟΥΡΚΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ και ομιλία Αμερικανού αναλυτή για τον ρόλο της ΚΙΝΑΣ από τα ΙΜΑΛΑΪΑ μέχρι τη ΝΑ. ΕΥΡΩΠΗ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Τον περασμένο Ιούλιο είχαν επισημοποιήσει την πραγματοποίηση της κοινής άσκησης ΠΕΚΙΝΟ και ΑΓΚΥΡΑ.
*Οι δυο χώρες θα προχωρήσουν στην από κοινού κατασκευή πυραύλων εδάφους-εδάφους.
*Το ΠΑΚΙΣΤΑΝ εδώ και 8 μήνες ενεργούσε ως μεσολαβητής μεταξύ ΚΙΝΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
*Οι Κινέζοι θέλουν τις στενές σχέσεις με την ΑΓΚΥΡΑ κυρίως για να «κόψουν τον αέρα» του Παγκόσμιου Κογκρέσου των ΟΥΓΟΥΡΩΝ του Ανατολικού ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ και ειδικά την σημαντική επιρροή που έχει στον Τουρκικό λαό η επικεφαλής του R. KADEER.
Τέλος για μια ακόμα φορά εμφανίστηκαν στο προσκήνιο πληροφορίες που φέρουν τις ΗΠΑ να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τα Πακιστανικά πυρηνικά όπλα, σε περίπτωσης σοβαρής εσωτερικής κρίσης ή υποτροπής στο εσωτερικό του Πακιστάν.
Πηγή:http://www.drougos.gr/?p=8525
           http://www.drougos.gr/?p=8543
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΝΤΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. (ανανέωση 23.00) Επιπρόσθετες πληροφορίες
ΕΝΤΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. (ανανέωση 23.00) Επιπρόσθετες πληροφορίες
http://www.jamestown.org/uploads/pics/hasan_aksay_ge_zhengfeng.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6843.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6843.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy