Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί»

Οι κεµαλιστές φοβούνται την επιστροφή του αυτοεξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν (Φώτο αρχείου)

Οι κεµαλιστές φοβούνται την επιστροφή του αυτοεξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν
(Φώτο αρχείου)



















Τρόµο προκαλεί στους κεµαλιστές η νέα δήλωση του ηγέτη του µεγαλύτερου θρησκευτικού τάγµατος της Τουρκίας Φετουλάχ Γκιουλέν ότι έφτασε ο καιρός να επιστρέψει στη χώρα. Οι κεµαλιστές χαρακτηρίζουν τον Γκιουλέν «Χοµεϊνί της Τουρκίας» και πιστεύουν ότι θα επιστρέψει για να εφαρµόσει τη σαρία.
«Η εντύπωσή µου είναι ότι ο Γκιουλέν θα επιστρέψει µετά τις εκλογές του 2011», δήλωσε ο Χουσεΐν Γκιουλέρτζε, ο δηµοσιογράφος της εφηµερίδας «Ζαµάν» ο οποίος θεωρείται από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον ηγέτη του θρησκευτικού τάγµατος. Ο Γκιουλέρτζε άλλωστε είναι αυτός που µετέφερε τη νέα δήλωση του Φετουλάχ Γκιουλέν: «Η λέξη πραξικόπηµα δεν ακούγεται πλέον. Μόλις αλλάξει το κλίµα, κι εγώ θέλω πολύ να γυρίσω στην Τουρκία, µου έλειψε. Πριν πεθάνω θέλω να πάω στην πατρίδα µου».

Ο Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από τότε που κατηγορήθηκε ότι προσπαθούσε να επιβάλει θρησκευτικό καθεστώς στην Τουρκία. Ωστόσο το όνοµά του ψιθυρίζεται συνέχεια και παντού στη χώρα. Κάποιοι µάλιστα τον θεωρούν τον πιο ισχυρό άνθρωπο της χώρας ο οποίος καταφέρνει να κινεί τα νήµατα από τόσο µακριά. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αµέσως µετά τη µεγάλη νίκη της κυβέρνησης στο τελευταίο δηµοψήφισµα αισθάνθηκε την ανάγκη να τον ευχαριστήσει και δηµοσίως. Ευχαρίστησε αυτούς που βρίσκονται «πέραν από τον Ατλαντικό»! Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι στην Τουρκία υπάρχει «κυβέρνηση συνασπισµού» µεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο µεταξύ, η δύναµή του αυξάνεται. Η αυτοκρατορία του περιλαµβάνει ένα δίκτυο από 300 ισλαµικά ιδιωτικά σχολεία στην Τουρκία και άλλα 200 στο εξωτερικό (από την Τανζανία µέχρι την Κίνα και από το Μαρόκο µέχρι τις Φιλιππίνες και τις πρώην σοβιετικές δηµοκρατίες), µία σειρά τηλεοπτικών σταθµών και εφηµερίδων, µία 12γλωσση ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εκτιµάται ότι οι οπαδοί του ξεπερνούν τα 6 εκατοµµύρια, ανάµεσα στους οποίους και το 70% των τούρκων αστυνοµικών.

Το όνοµά του ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα µετά το βιβλίο που εξέδωσε ο εν ενεργεία αξιωµατικός της τουρκικής αστυνοµίας ΧανεφίΑβτσί και έσπασε ρεκόρ πωλήσεων.Πούλησε 600 χιλιάδες αντίτυπα µέσα σε λίγες µέρες. Ο Χανεφί Αβτζί υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι το τάγµα του Φετουλάχ Γκιουλέν έχει µεγάλη ισχύ στην Ασφάλεια και γενικότερα στο κράτος, καθώς και ότι αυτοί που καταλαµβάνουν θέσεις-κλειδιά της Ασφάλειας ανήκουν στο τάγµα. Ο Χανεφί Αβτσί συνελήφθη λίγες βδοµάδες αργότερα.

Το κίνηµα του ιµάµη
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν γεννήθηκε στο Ερζερούµ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας το 1938. Ξεκίνησε ως ιµάµης και σύντοµα δηµιούργησε ένα τεράστιο κίνηµα το οποίο ξεπέρασε τα όρια της Τουρκίας. Η επιρροή του αυξήθηκε σηµαντικά τη δεκαετία του ‘90 και το 1998 κατηγορήθηκε για «προσπάθεια υπονόµευσης του κοσµικού καθεστώτος». Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ. Το 2002 η άνοδος του Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία διευκόλυνε την ενίσχυση της επιρροής του στη χώρα. Το 2006, δικαστήριο της Αγκυρας τον αθώωσε από τις κατηγορίες αλλά, παρόλα αυτά, ακόµη κατηγορείται από τους κοσµικούς ότι επιδιώκει να κάνει την Τουρκία ένα θεοκρατικό κράτος, τύπου Ιράν. «Μήπως τώρα θέλει να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της χώρας;» διερωτώνται οι κεµαλιστές.

κεµαλιστές φοβούνται ότι µπορεί να είναι ο επόµενος πρόεδρος της Τουρκίας
«Το πολυπολιτισµικό µοντέλο απέτυχε»

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ µιας πολυπολιτισµικής Γερµανίας όπου θα συµβίωναν αρµονικά διάφοροι πολιτισµοί απέτυχε εντελώς, δήλωσε χθες η γερµανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την ώρα που σε ολόκληρη τη Γερµανία έχει ανάψει η συζήτηση για την κοινωνική ένταξη των µεταναστών. Μιλώντας σε συγκέντρωση της χριστιανοδηµοκρατικής νεολαίας στο Πότσνταµ, κοντά στο Βερολίνο, η Μέρκελ πρόσθεσε ότι η χώρα της «χρειάζεται µετανάστες µε εξειδικευµένη επαγγελµατική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευµένο ανθρώπινο δυναµικό». Σύµφωνα µε τον πρόεδρο του γερµανικού εµπορικού και βιοµηχανικού επιµελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτµαν, η γερµανική οικονοµία στερείται σχεδόν 400.000 µηχανικών και ανθρώπινου δυναµικού µε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης. «Αυτό µας κοστίζει σχεδόν 1% της ανάπτυξης», δήλωσε. Η διαπίστωση της Μέρκελ ότι «το πολυπολιτισµικό δόγµα, σύµφωνα µε το οποίο ζούµε ο ένας δίπλα στον άλλο και είµαστε ικανοποιηµένοι, έχει αποτύχει πλήρως» µαζί µε τη δήλωση ότι «δεν χρειαζόµαστε µια µετανάστευση που επιβαρύνει το κοινωνικό µας σύστηµα», ακολούθησε τη δήλωση µία ηµέρα νωρίτερα του επικεφαλής του κόµµατος στη Βαυαρία Χορστ Ζεεχόφερ ότι «εµείς, ως Ενωση, δεσµευόµαστε υπέρ του γερµανικού πολιτισµού και κατά του πολυπολιτισµικού».

Σχέδιο επτά σηµείων
Σύµφωνα µε το περιοδικό«Focus», ο Χορστ Ζεεχόφερ έχει ετοιµάσει ένα σχέδιο επτά σηµείων που συνιστούν το µανιφέστο του συντηρητικού κόµµατος για τη µετανάστευση. Εκεί αναφέρεται, µεταξύ άλλων, ότι η Γερµανία δεν είναι χώρα υποδοχής µεταναστών και πως η πολιτική ενσωµάτωσης θα πρέπει να αποτρέπει τη δηµιουργία παράλληλων κοινωνιών. Τάσσεται επίσης υπέρ της µείωσης του ορίου ηλικίας µετανάστευσης προς τη Γερµανία των παιδιών των µεταναστών από τα 16 στα 12 χρόνια. Και θεωρεί ότι όσοι επιθυµούν να έλθουν να ζήσουν στη Γερµανία θα πρέπει πριν µπουν στη χώρα να έχουν µάθει γερµανικά.

Σκληρή ήταν η αντίδραση των γερµανών Πρασίνων στις δηλώσεις του Ζεεχόφερ. Σε συνέντευξη που δηµοσιεύθηκε χθες στην κυριακάτικη έκδοση της «Βild», ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους οµάδας Γιούργκεν Τριτίν κατηγορεί τον βαυαρό πρωθυπουργό ότι µε τις δηλώσεις του για τη µετανάστευση προετοιµάζει το έδαφος στην Ακροδεξιά. Ως δυσανάλογες, υποκριτικές, υστερικές αλλά και λαϊκίστικες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ζεεχόφερ το Κεντρικό Εβραϊκό Συµβούλιο, αποδίδοντας τες σε ψηφοθηρικούς λόγους.

Απόσταση τηρούν όµως και οι συγκυβερνώντες Φιλελεύθεροι. Εκπρόσωποι του κόµµατος, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι το βασικό πρόβληµα δεν είναι η πολιτισµική προέλευση του µετανάστη αλλά η επαγγελµατική του κατάρτιση και η διάθεσή του να ενταχθεί στη γερµανική κοινωνία. Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν και οι οργανώσεις των γερµανών επιχειρηµατιών. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγµή λείπουν στη Γερµανία πολλοί ειδικευµένοι εργαζόµενοι καθιστά, κατά την άποψή τους, αναγκαία τη διευκόλυνση της εισόδου αυτού του δυναµικού στη χώρα. Το αίτηµα αυτό στηρίζεται και από την υπουργό Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και από την υπουργό Επιστηµών Ανέτε Σαβάν.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4599613
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί»
Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3Uhal10o4g2358Rp6nQm_ZWrrjvph4rnOJrCBZRYymV84jR9mmjczH2nK08-uWVppDxoUd3DYpU7w-B4Dxm_3bkrwwyaHi1ww0cztM27fcWj0_tyxmRKWL-5IbjotvWfGBaLLOxHf5TI/s400/imagesCAUIXOJZ.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3Uhal10o4g2358Rp6nQm_ZWrrjvph4rnOJrCBZRYymV84jR9mmjczH2nK08-uWVppDxoUd3DYpU7w-B4Dxm_3bkrwwyaHi1ww0cztM27fcWj0_tyxmRKWL-5IbjotvWfGBaLLOxHf5TI/s72-c/imagesCAUIXOJZ.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_375.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_375.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy