Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Τα πάντα για την ''ενδικοφανή προσφυγή'' κατά της μετάθεσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 3883 / 2010 (άρθρο 8 παράγραφος 2), προβλέπεται η δυνατότητα «ενδικοφανούς προσφυγής», κατά των αποφάσεων μεταθέσεως, αποσπάσεως, η τοποθετήσεως από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενδικοφανής προσφυγή πρέπει να κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο, εντός μιας αυστηρής προθεσμίας 5 (πέντε) ημερολογιακών ημερών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι εργάσιμων ημερών αλλά 5 ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή που θα γίνει εισερχόμενη στη Μονάδα η διαταγή (ή που θα ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος επί της διαταγής) μετάθεσης , απόσπασης ή τοποθέτησης !!!
Εάν η υπηρεσία δεν κάνει αποδεκτή, την «ενδικοφανή προσφυγή» τότε υπάρχει… η δυνατότητα από το στέλεχος να διεκδικήσει δικαστικώς τη δικαίωσή του.

Περιπτώσεις π.χ. στελεχών που έχουν υψηλή μοριοδότηση ή ολοφάνερη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι απίθανο να μην δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όσους επιθυμούν να κινηθούν δικαστικώς κατά της μεταθέσεως.
Όταν λάβουν απάντηση αρνητική επί της προσφυγής θα πρέπει να έχουν βρει άμεσα δικηγόρο ώστε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις κατά της υπηρεσίας για τη μετάθεση.

Κατόπιν να δώσουν και τη διαταγή μεταθέσεως που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και προφανώς θα προβλέπει άμεση χορήγηση Φύλλου Πορείας εντός π.χ. 2 ημερών από λήψεως.
Έτσι η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να τους χορηγήσει ΦΠ, μέχρι εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Ανάλογα με τις υποθέσεις που έχει να εκδικάσει το Πρωτοδικείο, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα καθορίσει την ημερομηνία εκδικάσεως, συνήθως μετά από τρεις (3) μήνες και άνω.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, επειδή οι συγκεκριμένες θέσεις είναι θέσεις ευθύνης, προφανώς θα προβεί στη τοποθέτηση άλλων στελεχών.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εξετάζει μόνο τη περίπτωση χορήγησης ΦΠ ή όχι μέχρι πραγματοποίησης της δίκης και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το πρόβλημα που έχει το στέλεχος σε σχέση με τη μετάθεσή του.

Συνήθως τα ασφαλιστικά μέτρα δύσκολα μπορεί να κερδηθούν, ενώ το δικαστήριο που γίνεται κατόπιν συνήθως δικαιώνει το στέλεχος και εκδικάζει ταυτόχρονα και χρηματική αποζημίωση, η οποία σχεδόν υπερκαλύπτει όλα τα έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.