Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τα πάντα για την ''ενδικοφανή προσφυγή'' κατά της μετάθεσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 3883 / 2010 (άρθρο 8 παράγραφος 2), προβλέπεται η δυνατότητα «ενδικοφανούς προσφυγής», κατά των αποφάσεων μεταθέσεως, αποσπάσεως, η τοποθετήσεως από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.





Η ενδικοφανής προσφυγή πρέπει να κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο, εντός μιας αυστηρής προθεσμίας 5 (πέντε) ημερολογιακών ημερών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι εργάσιμων ημερών αλλά 5 ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή που θα γίνει εισερχόμενη στη Μονάδα η διαταγή (ή που θα ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος επί της διαταγής) μετάθεσης , απόσπασης ή τοποθέτησης !!!
Εάν η υπηρεσία δεν κάνει αποδεκτή, την «ενδικοφανή προσφυγή» τότε υπάρχει… η δυνατότητα από το στέλεχος να διεκδικήσει δικαστικώς τη δικαίωσή του.





Περιπτώσεις π.χ. στελεχών που έχουν υψηλή μοριοδότηση ή ολοφάνερη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι απίθανο να μην δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όσους επιθυμούν να κινηθούν δικαστικώς κατά της μεταθέσεως.
Όταν λάβουν απάντηση αρνητική επί της προσφυγής θα πρέπει να έχουν βρει άμεσα δικηγόρο ώστε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις κατά της υπηρεσίας για τη μετάθεση.





Κατόπιν να δώσουν και τη διαταγή μεταθέσεως που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και προφανώς θα προβλέπει άμεση χορήγηση Φύλλου Πορείας εντός π.χ. 2 ημερών από λήψεως.
Έτσι η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να τους χορηγήσει ΦΠ, μέχρι εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων.





Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Ανάλογα με τις υποθέσεις που έχει να εκδικάσει το Πρωτοδικείο, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα καθορίσει την ημερομηνία εκδικάσεως, συνήθως μετά από τρεις (3) μήνες και άνω.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, επειδή οι συγκεκριμένες θέσεις είναι θέσεις ευθύνης, προφανώς θα προβεί στη τοποθέτηση άλλων στελεχών.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εξετάζει μόνο τη περίπτωση χορήγησης ΦΠ ή όχι μέχρι πραγματοποίησης της δίκης και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το πρόβλημα που έχει το στέλεχος σε σχέση με τη μετάθεσή του.





Συνήθως τα ασφαλιστικά μέτρα δύσκολα μπορεί να κερδηθούν, ενώ το δικαστήριο που γίνεται κατόπιν συνήθως δικαιώνει το στέλεχος και εκδικάζει ταυτόχρονα και χρηματική αποζημίωση, η οποία σχεδόν υπερκαλύπτει όλα τα έξοδα.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τα πάντα για την ''ενδικοφανή προσφυγή'' κατά της μετάθεσης
Τα πάντα για την ''ενδικοφανή προσφυγή'' κατά της μετάθεσης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvnUNEpSd8gfXhxNVz2AKvvXvv27_RKeLvh-JuIvYUKazxtIBwvIVvw8m_tS_ENg-gXb547IGQDq1vwrXDzZOHaSUcPdlQGoNPK3i7JFPy6-nP5zHiG7xYNTBGAMhGhXrzsWMSrvys1PM/s640/stratos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvnUNEpSd8gfXhxNVz2AKvvXvv27_RKeLvh-JuIvYUKazxtIBwvIVvw8m_tS_ENg-gXb547IGQDq1vwrXDzZOHaSUcPdlQGoNPK3i7JFPy6-nP5zHiG7xYNTBGAMhGhXrzsWMSrvys1PM/s72-c/stratos.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_54.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_54.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy