Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

«ΝΤΟΥ» στις ακρίδες του Αγίου Ευστρατίου, από ομάδα της 88 ΣΔΙ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών !Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επίγειων ψεκασμών από ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνο τον καθηγητή εντομολόγο κ. Αντώνη Τσαγκαράκη.

  Η ομάδα έφτασε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, απαρτίζεται από γεωπόνους καθώς κ από εθελοντές φοιτητές, συνοδευόμενη από τον επιστημονικό υπεύθυνο καθηγητή.
  Συγχρόνως, δύο οχήματα της 88 ΣΔΙ με τους οδηγούς τους βρίσκονταν από τη Δευτέρα 24 Απριλίου προκειμένου να μεταφέρουν τις ομάδες στα μέρη όπου πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις.
Τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, για τα οποία αδειοδοτήθηκε το Πανεπιστήμιο είναι βιολογικά – οικολογικά.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εφαρμογή του συγκεκριμένου προαγράμματος στην παρούσα φάση πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υπογραφή της Τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κακαλή Μαρία  επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της  αρχικά στους εθελοντές, οι οποίοι έκαναν το πρόβλημα δικό τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πυρός, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τον καθηγητή κύριο Τσαγκαράκη που από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι και σήμερα στέκεται κοντά στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, την καταπολέμηση των ορθοπτέρων, καθώς και τη διοίκηση της 88 ΣΔΙ η οποία σε κάθε αίτημα του Δήμου μας, ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.