Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Το Δ’ Σώμα Στρατού “σφράγισε” τα Σύνορα του Έβρου


Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας  – Όλο το 24ωρο τα περίπολα δίπλα στο ποτάμι – Οι Τούρκοι δοκιμάζουν την ελληνική αεράμυνα με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας 
Στέλνει μήνυμα το ΓΕΕΘΑ με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες σε στεριά, αέρα και θάλασσα: Το Δ’ Σώμα Στρατού έχει «σφραγίσει» την περιοχή και το ποτάμι σκανάρεται όλο το 24ωρο από περίπολα. Η επαγρύπνηση αλλά και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, του προσωπικού των Μονάδων Προκάλυψης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, είναι συνεχής.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές και διαφορετικές πηγές , η τουρκική πολεμική αεροπορία ανεβάζει κλιμακωτά  την ένταση των εναέριων παραβιάσεων προφανώς γιατί η ηγεσία του τουρκικού ΓΕΑ επιθυμεί να εκπαιδευτούν οι πιλότοι που «ανασύρθηκαν» άρον -άρον από την εφεδρεία για να καλύψουν τις θέσεις των εκδιωχθέντων συναδέλφων τους που κατηγορήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν.
Την Δευτέρα τα ραντάρ της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέγραψαν  όχι  μία ή δύο αλλά 16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μέσα σε σχετικά «μικρό» χρονικό διάστημα .

Μάλιστα σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές εξέφρασαν την έκπληξη τους για τον αριθμό (μην παρεξηγηθούμε) των 16 παραβιάσεων  σε μία μόνο ημέρα, μετά από μεγάλο διάστημα από το πραξικόπημα.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές επί αεροπορικών θεμάτων ομιλούν για συντονισμένη τουρκική προσπάθεια  «δοκιμής» της ελληνικής αεράμυνας αλλά και της αεροπορικής δύναμης της χώρας , για να «μετρήσουν χρόνους και αντιδράσεις».
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε ακόμα πιο μαζικές «εισβολές» από αέρος στο ελληνικό FIR από όλο και περισσότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε διαφορετικές τοποθεσίες του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια «υπολογισμού» δεδομένων από την τουρκική πλευρά για επιχειρήσεις, ενόψει εξελίξεων ειδικά από τον Μάιο και μετά.
Τα τουρκικά μαχητικά στην προκειμένη περίπτωση πέταξαν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ ενώ ένα αεροσκάφος υποκλοπών CN-235 «συνόδευε» το τουρκικό σμήνος, καταγράφοντας τα πάντα αποτελώντας σαφώς ενδεικτικό των προθέσεων τους .
Το ελληνικό γενικό επιτελείο ανέφερε  επίσης, ότι  ένας «σχηματισμός από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξε μέσα και έξω από την περιοχή πληροφοριών πτήσης Αθηνών».

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 , αποχωρώντας ως συνήθως με την «ουρά στα σκέλια».
Αυτές οι παραβιάσεις όμως αυξάνονται συνεχώς  από τα τουρκικά αεροσκάφη ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών, αναφέρουν και άλλες δημοσιογραφικές πηγές.
Σε άρθρο με τίτλο (Επιστρέφουν στην ενεργό δράση 831 πιλότοι της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας – Τι περιλαμβάνει το διάταγμα Ρ.Τ.Ερντογάν – Ετοιμάζονται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι), αναφέραμε ότι  831 Τούρκοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας εγκρίθηκαν και επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από κρούση του υπουργείου ενώ με διάταγμα αναμένεται να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με την πρόσληψη 40 πιλότων από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες . Οι πιλότοι αυτοί θα προσληφθούν με συμβόλαιο 4 ετών.
Σε πολλούς από αυτούς είχε ανασταλεί το δικαίωμα υπηρέτησης στις ένοπλες δυνάμεις ενώ άλλοι είχαν  φυλακιστεί , λόγω  δικαστικών αξιώσεων περί υποτιθέμενης συμμετοχής στην οργάνωση  Feto και στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου .
Σύμφωνα με πηγές, 1500 αξιωματικοί του στρατού και 400 υπαξιωματικοί ε.α. ευρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με σκοπό την πλήρωση θέσεων στην δομή του τουρκικού στρατού.

Ο Ερντογάν αναδιοργανώνει ταχύτατα τον τουρκικό στρατό…διότι προφανώς ετοιμάζεται για τον πόλεμο των κοιτασμάτων στο Αιγαίο , έχοντας απέναντι τις ΗΠΑ , την Ελλάδα , το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
pentapostagma.gr
ΠΗΓΗ: http://www.matiastanea.gr/gr/relative/local/elthraki/%CE%A4%CE%BF%20%CE%94%E2%80%99%20%CE%A3%CF%8E%CE%BC%CE%B1%20%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%20%E2%80%9C%CF%83%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B5%E2%80%9D%20%CF%84%CE%B1%20%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.