Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Περισσότεροι από (2) δύο στους (3) τρεις λένε ΝΑΙ στην αποκέντρωση των Διευθύνσεων του ΓΕΣΩς θετική, θεωρούν περισσότεροι από δύο στους τρεις, την απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή για αποκέντρωση των Διευθύνσεων όπλων, στο πλαίσιο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του StratiotikosGR.com.
Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία, διάρκειας 10 ημερών, με το ερώτημα «ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ;», πήραν μέρος 211 μοναδικοί επισκέπτες της σελίδας μας και από αυτούς 151 (ποσοστό 71%) απάντησαν ΝΑΙ, 55 (ποσοστό 26%) απάντησαν ΟΧΙ, ενώ 5 (ποσοστό 2%) επέλεξαν το ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ψηφοφορία για ένα θέμα που απασχόλησε, όχι μόνο τα στελέχη που υπηρετούν στις Διευθύνσεις που μετακινήθηκαν από το ΥΠΕΘΑ, αλλά αποτέλεσε και αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού γύρω το όλο θέμα της αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς, η οποία βεβαίως συνεπάγεται και μετακινήσεις με ότι αυτό σημαίνει. 

Είναι προφανές ότι αυτό που υπερτερεί, είναι η εξασφάλιση και επαύξηση του αξιόμαχου και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σημερινό μοντέλο, κυρίως του Στρατού Ξηράς, παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, διατηρεί ακόμα βαρίδια από μια δομή που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες και τις προτεραιότητες άλλων εποχών, όπου υπήρχε σχετική «αφθονία» τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε οικονομικούς πόρους. 
Όμως υπάρχει μια διάσταση που πρέπει να τυγχάνει ειδικής αντιμετώπισης. Αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, που εκ των πραγμάτων εμπλέκεται στην αναδιοργάνωση και στις μετακινήσεις.

Πιστεύουμε ότι και η αναδιοργάνωση μπορεί να γίνει στο μέτρο και στο βαθμό που επιβάλουν οι ανάγκες αλλά και ταυτόχρονα το προσωπικό με τις οικογένειές του να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και αναγνώριση του ρόλου που επιτελεί.

Εφόσον όλα γίνουν με πρόγραμμα και μεθοδικότητα θα υπάρχει και ο χρόνος για την όποια προετοιμασία μιας ενδεχόμενης μετακίνησης. Εξάλλου, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλων των βαθμών, έχουν μετατρέψει σε τρόπο ζωής τις μετακινήσεις για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Το ζητούμενο πάντα ήταν να υπάρχει αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη στις όποιες επιλογές.


Πιστεύουμε ότι η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όχι μόνο το γνωρίζουν αυτό αλλά και το έχουν θέσει στις υψηλές τους προτεραιότητες.

ΠΗΓΗ: http://www.stratiotikosgr.com/p/vote-stratiotikosgr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.