Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην 1η Στρατιά (Βίντεο)
Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη εορτάσθηκε σήμερα στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά η Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Ως γνωστόν η πρώτη Κυριακή των νηστειών έχει καθιερωθεί ως η ημέρα όπου πανορθοδόξως εορτάζεται  η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.
Έτσι σήμερα εις ανάμνησιν αυτής της εορτής, αρκετοί πιστοί από τα ΣΟΑ Λάρισας καθώς και τη γύρω περιοχή της 1ης Στρατιάς, συνέρρευσαν στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως όπου μαζί με τον Στρατιωτικό Ιερέα Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά πραγματοποίησαν την καθιερωμένη περιφορά των ιερών εικόνων στο προαύλιο του ναού.
Δείτε φωτό και βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.