Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ανακοίνωση του τομέα άμυνας


Ένα ζήτημα πολύ παλαιό ωστόσο διαχρονικό είναι αυτό με την αναβάθμιση των αεροσκαφών F- 16 και Mirage 2000.
Το πρώτο λάθος ξεκίνησε αρχή γενομένης από την προμήθεια των εν λόγω αεροσκαφών, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη διάρκεια ζωής τoυς και παράλληλα να καλύψουν το μελλοντικό εκσυγχρονισμό τους, ήτοι τη δημιουργία υποδομών στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία (κρατική και ιδιωτική) συνδεδεμένη με την έρευνα, έτσι ώστε η ελληνική βιομηχανία να αποκτήσει την τεχνογνωσία για τη συντήρησή τους και όχι μόνο. Αντιθέτως, φρόντισαν να την αποδομήσουν.
Βεβαίως, οι τότε ιθύνοντες που διαπραγματεύτηκαν την προμήθειά τους δεν το σκέφτηκαν αφού στο μυαλό τους ήταν τα χρήματα αυτά να πάνε «υπέρ ημετέρων».
Στο «πάρτι» των εξοπλιστικών προγραμμάτων συμμετείχε πλήθος κόσμου που πέραν των πολιτικών υπήρξαν ορισμένοι - άριστοι κατά τα άλλα - αξιωματικοί που έβαλαν το χέρι τους στο «μέλι».
Το δεύτερο λάθος είναι ότι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας γνώριζε το πρόβλημα τουλάχιστον από το 2007, όμως οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισαν πάλι να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα το πρόγραμμα της αναβάθμισής τους για διάφορους λόγους... Φρόντισαν όμως να πάρουν μερικά εκατομμύρια ευρώ - δανεικά και αγύριστα - από τις τράπεζες «φεσώνοντας» τους Έλληνες πολίτες.
Τώρα που βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς για την χώρα με το πιστόλι «στον κρόταφο» λόγω της γεωπολιτικής μας θέσης σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο τρέχουμε να προλάβουμε ασθμαίνοντας, γνωρίζοντας ότι η λύση αυτή δεν είναι και η αποτελεσματικότερη. Εκτός αν νομίζουμε ότι με τις “κορώνες” του κ. Πάνου Καμμένου θα δώσουμε λύση.
Έτσι είναι τα πράγματα, «οι αμαρτίες έχουν το κόστος τους», τουλάχιστον ας φροντίσει το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων – που φαίνεται δυσοίωνη - να καλύψουν τα οικονομικά κενά που παρουσιάζονται για τη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.