Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΟΠ: Έρχονται προσλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία
Προσλήψεις ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία αναμένονται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. Δείτε τις λεπτομέρειες στο ArmyNow.Net


Προσλήψεις ΕΠΟΠ αναμένεται να γίνουν στην Πολεμική Αεροπορία για κάλυψη αναγκών που έχουν κριθεί επείγουσες.

Ήδη, το αίτημα έχει προχωρήσει και βρίσκεται από τις 16 Ιανουαρίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πάρει έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, η Πολεμική Αεροπορία έχει ζητήσει να προσλάβει 91 ΕΠΟΠ για να καλύψει τις ανάγκες του υγειονομικού και κυρίως του 251 ΓΝΑ αλλά και άλλων Μονάδων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, είχε εκφράσει τις προθέσεις του για πρόσληψη ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανάλογα βέβαια με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν την πρόσληψη ΕΠΟΠ αφενός για να κατεβάσουν τον μέσο όρο ηλικίας των στελεχών, αφετέρου για να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και δεν έχουν καλυφθεί από τις προσλήψεις ΟΒΑ.

Η συγκεκριμένη ανάγκη για παράδειγμα της Πολεμικής Αεροπορίας, για προσωπικό ειδικοτήτων υγειονομικού όπως βοηθοί νοσοκόμοι κλπ, δεν δύναται να καλυφθεί με άλλους τρόπους, πέραν της πρόσληψης, καθώς οι παραγωγικές σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας δεν διαθέτουν τέτοιους τομείς και συνεπώς δεν έχουν μαθητές αυτών των ειδικοτήτων.

Από την άλλη, το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί με στρατιώτες θητείας, καθώς μένουν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις Μονάδες και μέχρι να εκπαιδευτούν έρχεται το χαρτί της απόλυσης και φεύγουν.

Το ίδιο πρόβλημα ισχύει και με τους ΟΒΑ, καθώς το βάρος σε αυτή την περίπτωση δίνεται στις ειδικές δυνάμεις και οι  προσλήψεις άλλων ειδικοτήτων είναι πιο περιορισμένες και σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν τέτοια κενά.

Για τον λόγο αυτό η Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί την πρόσληψη 91 ΕΠΟΠ κυρίως ειδικότητας βοηθού νοσοκόμου. Για να προχωρήσει βέβαια η πρόσληψη θα πρέπει να δοθεί έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εάν εγκριθεί το κονδύλι, τότε θα ανάψει και το πράσινο φως για την προκήρυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.