Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Υπό κατάρρευση ο τουρκικός στρατός: 3.000 κομάντος ερευνήθηκαν για σχέσεις με το PKK


Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές ως ύποπτοι για σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Όπως γράφει η τουρκική Hurriyet, οι τέσσερις στρατιώτες κρατούνται σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στην Καισάρεια, στις 17 Δεκεμβρίου 2016, που ανατίναξε λεωφορείο γεμάτο με Τούρκους καταδρομείς σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας 55.
Οι συλληφθέντες υπηρετούν στην ίδια μονάδα κομάντο με τους νεκρούς και τραυματίες της επίθεσης.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας ερεύνησε σχεδόν 3.000 Τούρκους στρατιώτες της μονάδας καταδρομών, εξετάζοντας εάν οι Κούρδοι βομβιστές της οργάνωσης «Γεράκια του Κουρδιστάν» είχαν πληροφορίες μέσα από το στρατόπεδο σχετικά με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του λεωφορείου που χτυπήθηκε, όπως κι εάν Τούρκοι στρατιώτες (προφανώς κουρδικής καταγωγής) έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η παραπάνω είδηση αποκαλύπτει ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι και τόσο «ομοιογενής» όσο νομίζουμε.
Οι Κούρδοι που έχουν αποκτήσει ξανά εθνική συνείδηση ακόμα κι όταν υπηρετούν στον στρατό ως Τούρκοι πολίτες θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με το κουρδικό αντάρτικο.
Ένας τόσο βαθιά διχασμένος στρατός όχι απλώς για ιδεολογικούς λόγους αλλά για εθνικούς δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για την Ελλάδα.
Το γεγονός και μόνο ότι 3.000 Τούρκοι κομάντος ανακρίθηκαν δείχνει ότι η Τουρκία έχει σοβαρό πρόβλημα εθνικής ταυτότητας στις ένοπλες δυνάμεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.