Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μας υποδέχτηκε για άλλη μια φορά, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασία...


Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μας υποδέχτηκε για άλλη μια φορά, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2018».Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόφιλος.
Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που εξασφάλισε δωρεά για τη μεταφορά όσων επιθυμούσαν ένα (1) λεωφορείο 70 θέσεων, με το οποίο μεταφέρθηκαν συνολικά 54 άτομα. Παρόντες ήταν επίσης και στρατιωτικοί από γειτονική Μονάδα. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, που σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών, αγαλλίασαν τις ψυχές μας και ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους.





                 Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και κεράσματα σε τοπικό κατάστημα του χωριού. Στη συνέχεια οι περισσότεροι γευμάτισαν, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.

                 Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και γευμάτισαν συμπατριώτες μας Μουσουλμάνοι από τα γύρω χωριά, με τους οποίος ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές για τη γιορτή τους, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον τους ενώνουν.




                 Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως και ιδιαιτέρως τα μέλη μας Ταξχους ε.α. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη, Αριστοτέλη Τσότρα, Αργύρη Ανδριώτη και Σμχο ε.α Γεώργιο Γαβριηλίδη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε, που διέθεσε δωρεάν ένα(1) λεωφορείο, όπως επίσης και τον συμπατριώτη μας Μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής, που καλλώπισε τον προαύλιο χώρο του ναού. (σσ. κούρεψε δωρεάν τα χόρτα).



                 O επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, είναι στις 24 Ιουν (ΚΥΡΙΑΚΗ) στον Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού (στο χωριό ΩΡΑΙΟ), που θα τελεστεί με φροντίδα του «αναδόχου» (Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ). Επίκαιρη πληροφόρηση, με χρόνους αναχώρησης λεωφορείου και τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχής, θα υπάρξει με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στα ΜΜΕ, όπως και από την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr .
                     Γράφει ο :Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
                                 Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια
ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaiALV7x-qyQMf346m9VKK34HgC1mGlGBQSDDyxZOTmXQ1g6WJCWhhRxQ-9exFHpRc5uH6zeojTaKxxj27Rh2VYOrtSFXFPb5Oq-PGb0vDBxuTOCYUuXW_7FtQOWcZ_UZLGJSF5VJtu0Lm/s640/3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaiALV7x-qyQMf346m9VKK34HgC1mGlGBQSDDyxZOTmXQ1g6WJCWhhRxQ-9exFHpRc5uH6zeojTaKxxj27Rh2VYOrtSFXFPb5Oq-PGb0vDBxuTOCYUuXW_7FtQOWcZ_UZLGJSF5VJtu0Lm/s72-c/3.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/06/blog-post_199.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/06/blog-post_199.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy