Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Είκοσι ώρες νωρίτερα οι Ελληνες γνώριζαν τα τουρκικά σχέδια

ΤΟ «ΙΜΙΑ TOURS» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

ΤΟ «ΙΜΙΑ TOURS» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Του Δήμου Βερύκιου

Η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός»... περίμενε στα Ιμια την τουρκική πυραυλάκατο με τη στρατιωτική ηγεσία της γείτονος το πρωί της περασμένης Κυριακής. Και το σημαντικότερο - οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονταν σε εγρήγορση είκοσι ώρες πριν, καθώς περίμεναν τουρκική πρόκληση πέριξ των Ιμίων: αποδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας της χώρας λειτουργούν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Οι Τούρκοι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, ξεκινώντας από την Αλικαρνασσό το πρωί της περασμένης Κυριακής την προκλητική τους βόλτα στα Ιμια με την πυραυλάκατο και τα φουσκωτά, γνώριζαν καλά ότι παρακολουθούνταν όχι μόνο από τα ελληνικά ραντάρ αλλά και από τα ΝΑΤΟϊκά και του 6ου Στόλου και της Ευρώπης (FRONTEX), δυνάμεις των οποίων πλέουν κατά μήκος του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι Τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν καλά και πληροφορούνται εγκαίρως μέσω συμμαχικών και ανοιχτών πηγών (αγορά) για τις βασικές επιχειρησιακές μεταβολές και την αναβάθμιση του εξοπλισμού σε κάθε σημείο του Ανατολικού Αιγαίου. Μπορεί να μην το διαφημίζει η Ελλάδα, αλλά η Τουρκία πληροφορήθηκε λίαν προσφάτως για τα νέα όπλα ακριβείας που προμηθεύτηκε η παρούσα κυβέρνηση χωρίς καμία αρνητική ψήφο της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία γνωρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στη μέγκενη της τρόικας και τα τελευταία δέκα χρόνια να έχουν περικοπεί οι αμυντικές δαπάνες, ωστόσο δεν εγκαταλείπει τη συντήρηση των αεροπλάνων, των πλοίων και των αντιαεροπορικών της συστημάτων.
Οι Τούρκοι πτέραρχοι ξέρουν από πρώτο χέρι ότι κάθε φορά που ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών βγαίνει στο Αιγαίο, βρίσκει μπροστά του ένα αντίστοιχο ζεύγος ελληνικών μαχητικών.
Aντιαεροπορική ομπρέλα
Οι Τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν από τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (CN-235) που συχνά-πυκνά πετάνε πάνω από τα νησιωτικά συμπλέγματα των Οινουσσών και των Φούρνων Ικαρίας ότι η αντιαεροπορική ομπρέλα της Ελλάδας -που όμοιά της δεν διαθέτει καμία άλλη δυτική χώρα- είναι σε πλήρη ανάπτυξη και καλύπτει κάθε σπιθαμή του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι Τούρκοι ναύαρχοι γνωρίζουν ότι ο στόλος τους δεν τολμάει να ξεμυτίσει στο Αιγαίο και περικυκλώνεται από πλοία του ελληνικού Στόλου «διακριτικά» μεν, αλλά από «απόσταση ασφαλείας».
Οπως οι Τούρκοι στρατηγοί ξέρουν λεπτομέρειες από τις μεταβολές και τις ποιοτικές αναβαθμίσεις ή την υστέρηση που ενδεχομένως έχουν διάφορες πτυχές της ελληνικής άμυνας, το ίδιο ισχύει αντιστοίχως και από την ελληνική πλευρά.
Για παράδειγμα οι Ελληνες στρατηγοί γνωρίζουν όλα όσα έχουν συμβεί στις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και με τι βαθμό έχει επηρεαστεί αρνητικά το αξιόμαχό τους.
Οι Ελληνες πτέραρχοι γνωρίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία μπορεί να διαθέτει υπεροπλία σε μαχητικά αεροσκάφη, όμως δεν διαθέτει ικανό αριθμό ετοιμοπόλεμων πιλότων - καθώς οι καλύτεροι έχουν αποστρατευθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες η πλειονότητα των παραβιάσεων δεν γίνεται από τουρκικά μαχητικά, αλλά από ελαφρά αεροσκάφη CN-235 ναυτικής συνεργασίας.
Οι Ελληνες στρατηγοί ξέρουν ότι τα άρματα μάχης στους μεγάλους σχηματισμούς της Τουρκίας πλέον δεν κινούνται λόγω του φόβου εκδήλωσης νέου πραξικοπήματος για την ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν. Το ίδιο και οι Ελληνες ναύαρχοι βλέπουν ότι στο Αιγαίο βγαίνουν διαρκώς τα ίδια και τα ίδια πλοία -κυρίως μικρά ταχύπλοα- ενώ βασικές μονάδες του τουρκικού στόλου παραμένουν δεμένες στους ναυστάθμους.
Συνθέτοντας λοιπόν το παζλ των παραπάνω δεδομένων, πληροφοριών και εκτιμήσεων, η Αθήνα εξάγει το συμπέρασμα ότι η προχθεσινή κίνηση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας είχε έναν και μοναδικό στόχο: Τη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας και την πρόκληση των συναισθημάτων του ελληνικού λαού ως αντίποινα στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. 

 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Είκοσι ώρες νωρίτερα οι Ελληνες γνώριζαν τα τουρκικά σχέδια
Είκοσι ώρες νωρίτερα οι Ελληνες γνώριζαν τα τουρκικά σχέδια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir_K0wWwpO7RKBIbkXvbRmuVHLAmYQgLg1PAKcTzg9Jgq9PSIgsHq8BC8EWBeseWMCnPxRELeurJZUlQDo6rN0BLb-e_6oUNXk5Am75EFHHV4L_MqGnumE23G4c9_oGw1R9Rcm33xoKLk/s640/assets_LARGE_t_420_55212630_type13145.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir_K0wWwpO7RKBIbkXvbRmuVHLAmYQgLg1PAKcTzg9Jgq9PSIgsHq8BC8EWBeseWMCnPxRELeurJZUlQDo6rN0BLb-e_6oUNXk5Am75EFHHV4L_MqGnumE23G4c9_oGw1R9Rcm33xoKLk/s72-c/assets_LARGE_t_420_55212630_type13145.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_753.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_753.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy