Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Σε δοκιμασμένες λύσεις στα «βαριά» υπουργεία με πρόσωπα γνωστά προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο βασικός κορμός αναμένεται να είναι πάνω-κάτω ίδιος με εκείνον της επτάμηνης διακυβέρνησης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει μία συμπαγής, υπεύθυνη ομάδα που μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Ξεκινώντας από τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως «alter ego» του πρωθυπουργού, δεδομένη είναι η παραμονή των Νίκου Παππά και Αλέκου Φλαμπουράρη στο Επικρατείας, με διακριτούς ρόλους και ευθύνες.

Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει, καθώς οι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Προτεραιότητα, λοιπόν, αποτελεί το οικονομικό στίγμα που θα δοθεί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αποτελεί μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στην Ευρώπη. Ο ίδιος ωστόσο, σε δηλώσεις του πριν από τις εκλογές, αναφερόταν συχνά στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να λειάνει τα σκληρά μέτρα.

Τώρα, μπορεί να έχει μια ευκαιρία, σε συνεργασία και με τον Γιώργο Χουλιαράκη, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς αμφότεροι έχουν γνώση των πιέσεων που θα ασκηθούν από την Ευρώπη.

Επίσης, γνωρίζουν τους χειρισμούς που είναι οι πλέον κατάλληλοι και παράλληλα, στο εσωτερικό της χώρας, ξέρουν τις αντοχές της πραγματικής οικονομίας. Ο ίδιος πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να προτιμά το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο συντονιστή στην υλοποίηση των δράσεων της συμφωνίας, της οποίας άλλωστε είναι πρωτεργάτης. Βρίσκεται στον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα και μιλάει απευθείας με Βρυξέλλες.



Σίγουροι για τις θέσεις των αναπληρωτών στο Υπουργείο Οικονομίας φέρονται ο Δημήτρης Μάρδας και ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος είναι γνώστης της αγοράς, καθώς προέρχεται από τον χώρο των εφοριακών.

Παράλληλα, βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Γιάννη Δραγασάκη στο οικονομικό επιτελείο είναι ανοιχτό. Πρόσωπο εγνωσμένου κύρους με ειδικό πολιτικό βάρος, ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης φέρεται να μην επιθυμεί τη θέση του προέδρου της Βουλής. Στο τραπέζι βρίσκονται και τα ονόματα των Νίκου Βούτση και Θοδωρή Δρίτσα.

Αν τελικά κλείσει η συμφωνία με τον κ. Βούτση, τότε στο Υπουργείο Εσωτερικών θα κατευθυνθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

Βούληση του πρωθυπουργού, όπως είχε δηλώσει και προεκλογικά, είναι μία κυβέρνηση στην οποία να συμμετέχουν και εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Το όνομα του πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Γαβρόγλου ακούγεται για το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για έμπειρο πρόσωπο με μεγάλη αρθρογραφία για εκπαιδευτικά θέματα.

Η παρουσία του Γιάννη Πανούση είναι αμφίβολη. Ήταν και παραμένει προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τον θέλει στο ίδιο πόστο, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρέπει όμως να παρακαμφθούν διαφωνίες μέσα στο κόμμα, καθώς ο Γιάννης Πανούσης είχε πυροδοτήσει με πράξεις και έργα κατά τη θητεία του αντιδράσεις. Παρουσία στο συγκεκριμένο υπουργείο έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η εμπειρία του Παναγιώτη Νικολούδη κάνει σίγουρη την παραμονή του ως υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην πάταξη κάθε είδους διαπλοκής και ο Παναγιώτης Νικολούδης έχει, όπως εκτιμάται στο Μαξίμου, την ικανότητα να κυνηγήσει το μαύρο χρήμα, εντοπίζοντας τα ίχνη του και εκτός Ελλάδας.

Ως προς τα υπόλοιπα υπουργεία, αναμένεται η παραμονή του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο
Εξωτερικών, του Νίκου Παρασκευόπουλου στο Δικαιοσύνης, του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Εργασίας, του Χρήστου Σπίρτζη στο Υποδομών, ενώ ως σίγουρη ακούγεται η είσοδος στην κυβέρνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, πιθανόν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Από τους ΑΝΕΛ παραμένει στο Υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, η Έλενα Κουντουρά στο Τουρισμού, ενώ βεβαία θεωρείται και η τοποθέτηση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα, πληροφορίες του zougla.gr, αναφέρουν ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου πρόκειται να αναλάβει έξι χαρτοφυλάκια.

Απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσημη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος το οποίο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnCUoAxK3k8Vb62HGVdkWBpJzmPkN12sig5-IXB-sXyveR-QeJ0BSDupR0FpmUf4f_opMFLuB6yJhqwwQ7d1sqUxx5ieNgFIWhMEQPy3al1PvoDJosCAH6E3fZPSTb401waQIF11tlX7Rm/s640/image.ashx.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnCUoAxK3k8Vb62HGVdkWBpJzmPkN12sig5-IXB-sXyveR-QeJ0BSDupR0FpmUf4f_opMFLuB6yJhqwwQ7d1sqUxx5ieNgFIWhMEQPy3al1PvoDJosCAH6E3fZPSTb401waQIF11tlX7Rm/s72-c/image.ashx.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/09/blog-post_876.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/09/blog-post_876.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy