Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο




Την μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο (πρώην ΕΒΟ) επισκέφτηκαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα, όπου ενημερώθηκε για τα θέματα του εργοστασίου. Παρευρέθησαν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πολιτική βούληση  της κυβέρνησης για τη διάσωση του συγκεκριμένου εργοστασίου και γενικότερα της αμυντικής βιομηχανίας. Τόνισε ότι επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «επανέρχεται η αξιοπρέπεια σε αυτή την χώρα».


Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

«Ήρθαμε εδώ σαν μια πρώτη επίσκεψη, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Ξεκινάμε από το πονεμένο κομμάτι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.


Εμείς ερχόμαστε να εκφράσουμε μια πολιτική βούληση, την οποία θα την ακούσετε την Πέμπτη από τις προγραμματικές δηλώσεις και του Πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος θα κάνει αναφορά και στην αμυντική βιομηχανία αλλά και στα άλλα προβλήματα που αφορούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και στα τρέχοντα και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως το κομμάτι του ένστολου προσωπικού αλλά και του πολιτικού προσωπικού, που έχουν χτυπηθεί βάναυσα από τις μισθολογικές μειώσεις και τα χτυπήματα στα συνταξιοδοτικά. Τα λέω αυτά γιατί η πολιτική ηγεσία δίνει μεγάλη σημασία στο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι η Ιεραρχία μέχρι τον τελευταίο στρατεύσιμο είναι κομμάτι του ελληνικού λαού και μαζί πονάμε και μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να επουλώσουμε τις πληγές των μνημονιακών πολιτικών.


Το δεύτερο σημείο που θέλω να σας αναφέρω είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να διασωθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας. Η διάσωση όμως της αμυντικής βιομηχανίας δεν γίνεται ούτε με εκποιήσεις, ούτε με ειδικές εκκαθαρίσεις, ούτε με ξεπουλήματα, ούτε με υπερεργολαβίες που δεν είναι αναγκαίες. Στρατηγική μας στόχευση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αν μέσα σ ’αυτήν δεν είναι η αμυντική βιομηχανία, όλα τα εργοστάσια, όλες οι μονάδες που είναι διάσπαρτες στην χώρα μας.


Ο πατριωτισμός της χώρας είναι στα μάτια σας. Αυτός είναι ο πατριωτισμός: Οι εργαζόμενοι που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, που αγωνίστηκαν και αγωνιούν για να σωθεί όχι μόνο η εργασία και η αξιοπρέπεια, αλλά για να μπορεί η χώρα να έχει πυλώνες γι’ αυτή την παραγωγική ανασυγκρότηση που χρειαζόμαστε».


Ειδική αναφορά έκανε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τονίζοντας:

«Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επανέρχεται η αξιοπρέπεια σε αυτή την χώρα. Επανέρχεται η δικαιοσύνη και αυτό που εμπεριέχει, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία».

Για το συγκεκριμένο εργοστάσιο σημείωσε:

«Εδώ χρειάζονται προσλήψεις. Θα δούμε με ποιόν τρόπο θα ενταχθεί αυτό στο σχέδιο διάσωσης, προκειμένου τα μηχανήματα να μην είναι φαντάσματα. Διότι με μια γρήγορη ξενάγηση που είχαμε είδαμε έναν πλούτο, τεχνολογίας αιχμής, πανάκριβα μηχανήματα. Όμως τα μηχανήματα χρειάζονται ψυχή. Και η ψυχή είστε εσείς και όλα τα παιδιά σε αυτό τον τόπο, στην περιοχή, που έχουν ανάγκη από εργασία. Πρέπει να δούμε ένα πρόγραμμα ένταξης αυτών των ανθρώπων στην εργασία με τις εκπαιδεύσεις, ειδικότητες και αναγκαίες εκπαιδεύσεις που πρέπει να γίνουν.


Πάμε σ’ ένα σχέδιο έκτακτης διάσωσης της αμυντικής βιομηχανίας, έκτακτης διάσωσης που περιλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό, το νομοθετικό έργο. Ακολουθεί το δεύτερο σχέδιο, το μεσοπρόθεσμο. Για αυτό δεν μπορώ ακόμα να προσδιορίσω τώρα το χρόνο, γιατί δεν έχουμε ολοκληρώσει τις συσκέψεις. Ωστόσο, καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να συνεισφέρουν σε αυτό το σχέδιο.


Η επόμενη φάση αυτού του σχεδίου είναι το σχέδιο ανάπτυξης.

Η αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να πάρει η μονάδα αυτή και όλες οι μονάδες κάτω από την λογική ενός ενιαίου φορέα. Ένας ενιαίος φορέας για την αμυντική βιομηχανία, που δεν θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που ήδη όπως ξέρετε τρέχουν και παραγγελίες. Πρέπει να δούμε άμεσα την πρώτη ύλη που χρειάζεστε για να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες αυτές, διότι όποιος παραγγέλνει και δεν του τα δίνεις, δεν θα τον έχεις ξανά πελάτη. Και πρέπει να κρατήσουμε όχι μόνο την πελατεία αλλά να την επεκτείνουμε.


Εντάσσουμε στον σχεδιασμό μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τη στρατιωτική διπλωματία, αξιοποιώντας τις πρεσβείες της χώρας μας ανά τον κόσμο στον σχεδιασμό αυτό της ανασυγκρότησης της αμυντικής βιομηχανίας.

Πρέπει να επαναφέρουμε σε αυτή τη χώρα την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία. Να επαναφέρουμε το χαμόγελο, το όραμα. Η συνεισφορά σας είναι απαραίτητα. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός αλλά θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Ζητάμε τη συλλογική προσπάθεια όλων, χωρίς διαχωρισμούς. Στην πράξη με πατριωτική αντίληψη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Να βάλουμε μπροστά να κινηθεί το εργοστάσιο αυτό. Να κινηθούν και τα άλλα εργοστάσια των αμυντικών βιομηχανιών. Να ξεκινήσει η παραγωγή  που την έχουν ανάγκη οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και οι ξένες αγορές αμυντικού υλικού. Να σταματήσει η προσπάθεια κάποιων τυχοδιωκτών που θέλουν να μοιράσουν το εργοστάσιο και τα μηχανήματα και να πάρουν αυτό τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί. Να βάλουμε μπροστά για τη σωτηρία της χώρας, τη σωτηρία των τοπικών κοινωνιών και του συγκεκριμένου εργοστασίου».


Ακολούθησε ο απονομή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμυνας Κώστα Ησυχο, προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων ΕΑΣ Αιγίου, Χρήστο Πανουτσακόπουλο, του Θυρεού του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

«Θέλουμε, είπε ο Υπουργός, να πούμε στην ηγεσία του Σωματείου, στον πρόεδρο του, που σημαίνει σε όλους εσάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους αγώνες σας. Για αυτό που πρέπει να κάνουμε και από που δω και πέρα. Να αγωνιστείτε μαζί μας. Σας προσφέρουμε το θυρεό του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Είστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού. Ελπίζουμε στην Αθήνα να τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες για να μπορέσουμε μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλουν αυτού του τόπου και αυτού του χώρου. Να κρατήσετε ψηλά αυτή τη δύναμη ψυχής, είναι μέρες και ώρες  για να χαμογελάμε,  να ονειρευόμαστε και για να αγωνιζόμαστε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Χρήστος Πανουτσακόπουλος τόνισε:


«Είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά ήρθε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Εμείς εδώ γίναμε ασπίδα και θα είμαστε εδώ για πάντα. Δεν πρόκειται κανένας είτε εργολάβους είτε οποιοσδήποτε να μπει εδώ. Οι μηχανές ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και θα τις υπερασπιστούμε. Είναι άμεση ανάγκη για 100 προσλήψεις, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες υποχρεώσεις μας».

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Γενικό Διευθυντή του εργοστασίου Γιώργιο Μαντζαβίνο, επισημάνθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τους εργαζόμενους η επείγουσα ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον 110 εργατοτεχνιτών και άλλων κρίσιμων ειδικοτήτων, ώστε το εργοστάσιο να μπορέσει να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του. Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή, τονίστηκε, είναι 60 εργατοτεχνίτες χειριστές καθώς και πρώτες ύλες  αλλά και κάποια ανταλλακτικά από το εξωτερικό.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο
Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2xvZJRYfv2cZbPdbT-w2ntKmXqlLJ_A1iHSABItNckTi1PzrzIBZoBcg4iBYNDOMjfcuT9WYEB3JYODEifZiyL-hyOk8KvUc6hs_7vAaV9jpm0x_s97XU0A-xgq0PxIXHyLx_yNBjhQY/s1600/8.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2xvZJRYfv2cZbPdbT-w2ntKmXqlLJ_A1iHSABItNckTi1PzrzIBZoBcg4iBYNDOMjfcuT9WYEB3JYODEifZiyL-hyOk8KvUc6hs_7vAaV9jpm0x_s97XU0A-xgq0PxIXHyLx_yNBjhQY/s72-c/8.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/blog-post_30.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/blog-post_30.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy