Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Λήμνου από τον Δημ. Αβραμόπουλο

Της Δέσποινας Βασιλειάδου   Άμα τη επιστροφή του στη Λήμνο από τον γειτονικό Άη Στράτη, την Πέμπτη νωρίς το απόγευμα, ο Υπουργός Εθ...


Άμα τη επιστροφή του στη Λήμνο από τον γειτονικό Άη Στράτη, την Πέμπτη νωρίς το απόγευμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.
Στη συνάντηση, ο κ. Χατζηδιαμαντής του παρέδωσε υπόμνημα με μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο νησί, πολλά από τα οποία έχουν ξανατεθεί στις συζητήσεις με τη στρατιωτική ηγεσία. 

Κυρίαρχο και στην πρώτη θέση του υπομνήματος φιγουράρει το θέμα που βασανίζει ολοκληρη τη Λήμνο, η εν γένει συγκοινωνία και συγκεκριμένα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού.
Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, θέματα συνεργασίας με το στρατό, καθώς και η αρωγή που ζητήθηκε από το Υπουργείο, για την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μάχη της Καλλίπολης.
Συγκεκριμένα ζητήθηκε η συνδρομή του, στις υπαίθριες εκθέσεις καθώς και στο στήσιμο του ψηφιακού μουσείου. Ο κ. Αβραμόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεσμεύτηκαν ότι ευχαρίστως θα συνδράμουν σε ό,τι ζητηθεί από τον Δήμο Λήμνου.
Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός τόνισε ότι η Λήμνος είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και στον τομέα του τουρισμού.
Κάπου εδώ ο κ. Αβραμόπουλος θυμήθηκε το πέρασμά του από το Υπουργείο Τουρισμού, σημειώνοντας, ότι επί της θητείας του είχε εγκριθεί το Ειδικό Πλαίσιο Τουρισμού.
Ο Δήμαρχος Λήμνου, με αυτή την αφορμή, έθεσε το ζήτημα του θαλάσσιου τουρισμού στη Λήμνο, το θέμα της κρουαζιέρας και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει το λιμάνι του νησιού.
Ο κ. Χαντζηδιαμαντής, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε ο Δήμος, να εντάξει προς χρηματοδότηση, δύο αλιευτικά καταφύγια, αυτό της Ν. Κούταλης και του Άη Γιάννη στον Κοντιά, τα οποία θα συνδράμουν με τη σειρά τους στο θαλάσσιο τουρισμό του νησιού και ζήτησε τη μεσολάβηση του Υπουργού, προκειμένου να επιταχυνθεί η δημοπράτηση τους, η οποία εχει "κολλήσει" στα ελληνικά αθάνατα γραφειοκρατικά γρανάζια, εδώ και τρεις μήνες.
Ο Υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά εκείνη την ώρα με τον πρώην σύμβουλο του κ. Ιατρίδη, ο οποίος κατέχει τώρα θέση ειδικού γραμματέα, στο Τμήμα Αλιείας του Υπουργείου Γεωργίας και αυτός υποσχέθηκε ότι θα τα προωθήσει.
Στη συνάντηση, τέλος, παρόντες ήταν επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Ταξίαρχος της 88 ΣΔΙ Λάμπρος Τζούμας καθώς και ο Σπύρος Σπυρίδων, πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και δήμαρχος Πόρου, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στη θέση της κ. Καλογήρου.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Λήμνου από τον Δημ. Αβραμόπουλο
Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Λήμνου από τον Δημ. Αβραμόπουλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ2htQEwbq2vQghqGHKpXCh_x5l-ebkgPzsDMQ0_b_olBgw2OixSLcd-6HbQgdOu8p6OlRMoSR-Uj4yiqbDWlZ9WGKxse3hAUd9UPHzRMu3TsAyg3wP7jKXm-OiqDVaoYom8QV-E9ECVOf/s1600/Fm100_Avramo.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ2htQEwbq2vQghqGHKpXCh_x5l-ebkgPzsDMQ0_b_olBgw2OixSLcd-6HbQgdOu8p6OlRMoSR-Uj4yiqbDWlZ9WGKxse3hAUd9UPHzRMu3TsAyg3wP7jKXm-OiqDVaoYom8QV-E9ECVOf/s72-c/Fm100_Avramo.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/06/blog-post_716.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/06/blog-post_716.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy