Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΟΗΕ: Στρατός και αντάρτες στη Συρία στρατολογούν παιδιά και τα ανακρίνουν με βιασμούς

Ανακρίσεις με βιασμούς και βασανιστήρια. Σαν να μην έφτανε η ζωή σε μία εμπόλεμη κατάσταση, τα παιδιά στη Συρία μετέχουν πλέον στις σ...

Ανακρίσεις με βιασμούς και βασανιστήρια. Σαν να μην έφτανε η ζωή σε μία εμπόλεμη κατάσταση, τα παιδιά στη Συρία μετέχουν πλέον στις συγκρούσεις, καθώς τα στρατολογούν τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι αντάρτες. Τα συγκλονιστικά στοιχεία παρουσίασε ο ΟΗΕ σε αναφορά του γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.
Η αναφορά έγινε έπειτα από την επίσκεψη που έκανε στη Συρία το Δεκέμβριο η ειδική απεσταλμένη για τα παιδιά...
και τις ένοπλες συγκρούσεις, Λέιλα Ζερουγκούι. Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε εκεί, χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλά περισσότερα έχουν βιώσει το θάνατο μελών της οικογενείας τους ή έχουν τραυματιστεί.
Εξίσου ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως σύμφωνα με την αναφορά τα παιδιά στρατολογούνται, ακρωτηριάζονται ή βιάζονται από κυβερνητικές δυνάμεις ή ομάδες ανταρτών τόσο στη Συρία, όπως και σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, το Σουδάν και το Ιράκ.
Για τα Ηνωμένη Εθνη ως παιδιά αναφέρονται τα άτομα κάτω των 18 ετών. Συγκεκριμένα για τη Συρία ο Μπαν Κι-Μουν ανέφερε βασανιστήρια και κακοποίηση παιδιών που κατηγορούνται πως συνεργάζονται με την αντίθετη πλευρά.
«Υπάρχει ένας ανησυχητικός αριθμός περιπτώσεων που έχει ασκηθεί σεξουαλική βία σε αγόρια προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες ή μία ομολογία, από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Κατά κύριο λόγο, αλλά όχι αποκλειστικά, τέτοια δράση παρουσιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες και ο Συριακός στρατός», επισημαίνει η αναφορά.
Σε αυτή ακόμη αποκαλύπτεται πως τα παιδιά κρατούμενοι, κυρίως αγόρια ακόμη και 14 ετών, υπόκεινται στα ίδια βασανιστήρια που εφαρμόζονται στους ενήλικες όπως ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμοί και άσκηση σεξουαλικής βίας.
Επιπλέον, οι δυνάμεις των ανταρτών κατηγορούνται πως στρατολογούν παιδιά 15-17 ετών τόσο στις μάχες, όσο και σε άλλες θέσεις, όπως τη μεταφορά τροφίμων και νερού.
Σύμφωνα με την αναφορά, αυτό συμβαίνει είτε όταν κάποιος συγγενείς των παιδιών συνδέεται με τις ομάδες ανταρτών, είτε όταν οι τελευταίες εκμεταλλεύονται εκείνα που μένουν ορφανά.
Οπως ανέφερε ο Μπαν Κι-Μουν, η κυβέρνηση της Συρίας δεσμεύθηκε στην ειδική απεσταλμένη πως θα συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Εθνη προκειμένου να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών. Βέβαια, όπως επισημαίνει και η αναφορά, ανάλογη δέσμευση έχει γίνει και από σε άλλες χώρες με αντίστοιχο πρόβλημα, αλλά ακόμη γίνονται καταγγελίες πως στρατολογούνται παιδιά.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΟΗΕ: Στρατός και αντάρτες στη Συρία στρατολογούν παιδιά και τα ανακρίνουν με βιασμούς
ΟΗΕ: Στρατός και αντάρτες στη Συρία στρατολογούν παιδιά και τα ανακρίνουν με βιασμούς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZRk-tbh9Ab5FShf1iqJQlmHbLPRcguXjad-zyRHEhhUFfb8v-smcEXWW5NEt6d68c3AnJgAwtMbAgqhJaE_t-rScs-RZI8Hn0LmxsmPJodxaElebmX2UZ6szQoT4plt6wN8lNfihpGnI/s400/101731-syria.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZRk-tbh9Ab5FShf1iqJQlmHbLPRcguXjad-zyRHEhhUFfb8v-smcEXWW5NEt6d68c3AnJgAwtMbAgqhJaE_t-rScs-RZI8Hn0LmxsmPJodxaElebmX2UZ6szQoT4plt6wN8lNfihpGnI/s72-c/101731-syria.jpeg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_9155.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_9155.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy