Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Οδοιπορικά ξανά στους στρατιωτικούς

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω ...

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Αμυνας.

Το υπουργείο Αμυνας έλαβε το «πράσινο φως» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου...
που θα υποβληθεί επισήμως στην τρόικα.
Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη στο ΚΥΣΕΑ ότι: «Είμαι ευτυχής που μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης δεν απολύσαμε ούτε έναν στρατιωτικό, όπως έκαναν άλλοι Δυτικοί Στρατοί, ωστόσο δεν είμαι καθόλου ευτυχής που υπήρξε τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ένστολων. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε πώς θα αναπληρώσουμε έστω ένα μέρος των χαμένων αποδοχών τους».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι στρατιωτικοί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα. Περισσότερο έχουν πληγεί οι πολύτεκνοι και όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο και όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας. Ωστόσο, η «χαριστική βολή» έχει δοθεί στα χαμηλόβαθμα στελέχη που η οικονομική τους κατάσταση βρίσκεται από 28% έως 40% κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Θυσία έως δύο μισθοί
Το παράδοξο στους στρατιωτικούς είναι ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογενείας, αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας, τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στις διαδοχικές μειώσεις των αφορολόγητων ορίων των παιδιών, μέχρι και της πλήρους κατάργησής τους από 01/1/2013, αλλά και στην τροποποίηση της φορολογικής κλίμακας, η οποία εξομάλυνε προς τα πάνω τους συντελεστές φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Ετσι, όσοι στρατιωτικοί είχαν περισσότερα από δύο παιδιά, είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί στον βωμό της «φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».
Επιπλέον, η κατάργηση των Παγίων Ημερών Εκτός Εδρας που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 5%.
Μικρότερη ήταν η μείωση που προκλήθηκε από την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση ισοδυναμεί με έναν σημερινό μηνιαίο μισθό.
Μέσα στα τρία χρόνια του Μνημονίου έχουν γίνει δεκατρείς μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών με κυριότερες εξ αυτών:
  • Με τον ν. 3833/2010 μειώθηκαν αναδρομικά από 1/1/2010 κατά ποσοστό 12% όλα τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονταν στους στρατιωτικούς, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής. Επιπλέον μειώθηκαν κατά ποσοστό 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
  • Με τον ν. 3845/2010 μειώθηκαν περαιτέρω τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής κατά ποσοστό 8%, ενώ ο υπολογισμός των δώρων εορτών και αδείας αποσυνδέθηκε από το ύψος των βασικών αποδοχών.
  • Από 1/2/2011 αυξήθηκε η μηνιαία κράτηση που επιβάλλεται επί του αθροίσματος των ποσών του βασικού μισθού και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας των μηνιαίων αποδοχών των μετόχων του ΜΤΣ, από 4% σε 5%.
  • Με τον ν. 4002/2011 μειώθηκε περαιτέρω από 1/7/2011 κατά 10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης.
  • Με το άρθρο 38 του ν. 3986/2011 ανεστάλησαν η χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% ) και οι μισθολογικές προαγωγές.
  • Με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του ν. 4024/2011 παρατάθηκε η αναστολή χορήγησης του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών.
  • Αναδρομικά επιβλήθηκε από 1/1/2011 ειδική εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας.
  • Με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000€.

 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Οδοιπορικά ξανά στους στρατιωτικούς
Οδοιπορικά ξανά στους στρατιωτικούς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZCfp5O31WObd9CoU5FBscBzk7zOIBVGhc3n0ZrRB-_UJHecRzVRIO76cOYGHUya72lvclb7xFg-mo8cJVDil3yRUVi-8tsxtOpiIcKvclwGEywli0NGro8vx0bzAsY0YAwCbXnqFexes/s400/assets_LARGE_t_420_54207007_type12128.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZCfp5O31WObd9CoU5FBscBzk7zOIBVGhc3n0ZrRB-_UJHecRzVRIO76cOYGHUya72lvclb7xFg-mo8cJVDil3yRUVi-8tsxtOpiIcKvclwGEywli0NGro8vx0bzAsY0YAwCbXnqFexes/s72-c/assets_LARGE_t_420_54207007_type12128.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_2362.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_2362.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy