Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η τουρκική ΜΙΤ ήθελε να ανατινάξει και ταμιευτήρα νερού στην Ελλάδα!

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα και για τις ενέργειες σαμποτάζ εναντίον κρίσιμων υποδομώ...

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα και για τις ενέργειες σαμποτάζ εναντίον κρίσιμων υποδομών της χώρας που προσπαθούσε να φέρει σε πέρας σε καλά οργανωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες σταματούσαν την τελευταία στιγμή...
πάνω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…
Πρώην πράκτορας της ΕΥΠ έλυσε τη σιωπή του στο «dailynews24.gr» και περιέγραψε τη δράση των Τούρκων πρακτόρων, ενώ αποκαλύπτει και τουρκική επιχείρηση με στόχο την ανατίναξη ταμιευτήρα νερού στην ελληνική επικράτεια. Από όλα τα εντυπωσιακά που αναφέρει όμως, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και θα πρέπει αν προσεχθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες αρμόδιους σε όλα τα εποίπεδα, είναι το ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ «δεν δείχνουν κρίση συνειδήσεως ή μεταμέλειας από τον πολιτικό άντρα, αλλά όλο αυτό κρύβει κάτι που θα φανερωθεί σύντομα».
«Κι όμως, είναι αλήθεια! Τούρκοι εμπρηστές έρχονταν τα καλοκαίρια στη χώρα μας και πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση». Η αποκάλυψη του πρώην στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Νίκου Πελεκάση επιβεβαιώνει στο έπακρον τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ, που έπεσαν σαν βόμβα στη διεθνή κοινότητα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του και μας εκμυστηρεύεται τις εμπειρίες του από τον μυστικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν διστάζει ακόμα να μας αποκαλύψει και τη σωτήρια επέμβαση της υπηρεσίας του, η οποία την τελευταία στιγμή χάλασε τα σχέδια των Τούρκων που είχαν σκοπό να ανατινάξουν τον μεγαλύτερο υδάτινο αποταμιευτήρα της χώρας!
Ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΥΠ μαζί με τους συναδέλφους του έδιναν κάθε καλοκαίρι τη δική τους μάχη προκειμένου να προλάβουν τις δεκάδες πυρκαγιές που έβαζαν υποκινούμενοι εμπρηστές και κατάκαιγαν τη χώρα, με όσα μας δηλώνει, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών των ελληνικών δασών από Τούρκους μυστικούς πράκτορες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Νίκος Πελεκάσης, οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και νυν καθηγητή πανεπιστημίου στην Τουρκία «δεν δείχνουν κρίση συνειδήσεως ή μεταμέλειας από τον πολιτικό άντρα, αλλά όλο αυτό κρύβει κάτι που θα φανερωθεί σύντομα».
Ο Νίκος Πελεκάσης μαζί με τους ανθρώπους που αποτελούσαν το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Ασφάλειας συνέλεγαν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών πληροφορίες για προγραμματισμένους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση. Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ αποκαλύπτει ότι το «κυνήγι» των Τούρκων εμπρηστών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 ήταν συνεχές και επικίνδυνο.
Όπως εξηγεί «όλον τον χρόνο εξετάζαμε προσεκτικά και διασταυρώναμε τις πληροφορίες που “φωτογράφιζαν” Τούρκους πράκτορες αλλά και απλούς πολίτες που σχεδίαζαν εμπρησμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθως, έφταναν στη χώρα μας το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, με πλαστά χαρτιά ή και χωρίς καθόλου χαρτιά. Η υπηρεσία διακριτικά και με πλήρη μυστικότητα παρακολουθούσε με τα μέσα που διαθέτει όλες τις κινήσεις τους και εμείς επεμβαίναμε την κατάλληλη στιγμή».
Από τη στιγμή που έφταναν στην Ελλάδα, ο πρώτος στόχος τους ήταν να εξοικειωθούν με την ελληνική πραγματικότητα και να μάθουν τα κατατόπια. «Πρώτο μέλημά τους», μας λέει ο κ. Πελεκάσης, «ήταν να συναντήσουν τον συνδετικό κρίκο εδώ, που ήταν συνήθως κάποιος Τούρκος πράκτορας. Αφού μάθαιναν μερικές ελληνικές λέξεις και κάποιες στάνταρ φράσεις, σχεδίαζαν και αποφάσιζαν ποιο θα ήταν το σημείο που θα έβαζαν τη φωτιά. Συνήθως, επέλεγαν παρθένα δάση ή μεγάλες εκτάσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις». Του ζητάμε να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο οργάνωναν των εμπρησμό και τι μέσα χρησιμοποιούσαν.
«Όταν μετά από έρευνα που έκαναν κατέληγαν τελικά σε ποια περιοχή θα βάλουν τη φωτιά, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό πήγαιναν επί τόπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνοντας αναγνωριστικές βόλτες είτε με αυτοκίνητο είτε πεζή. Στη συνέχεια, πάντα βραδινές ώρες, τοποθετούσαν στα σωστά σημεία τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Όλοι οι μηχανισμοί είχαν ρολόι προγραμματισμένο να πυροδοτήσει την πυρίτιδα είτε έπειτα από δώδεκα ώρες είτε έπειτα από επτά μέρες».
Πώς όμως ένιωθαν οι ίδιοι οι πράκτορες παρακολουθώντας τους Τούρκους πράκτορες να σχεδιάζουν την καταστροφή των ελληνικών δασών; «Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ξέρεις αλλά και να βλέπεις Τούρκους να ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά με στόχο να καταστρέψουν τη χλωρίδα και την πανίδα, γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο θα βάλει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Την επίμαχη δεκαετία του ’90, κάθε καλοκαίρι έπρεπε να αποτρέψουμε τουλάχιστον τρία τέτοια περιστατικά. Ευτυχώς, είχαμε 100% επιτυχία, αλλά κάποιες φορές για λόγους στρατηγικής δεν επεμβαίναμε και μπορεί τελικά η φωτιά να ξεσπούσε, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις και να γίνει καταστροφική».
Το παράπονο πάντως του Νίκου Πελεκάση ύστερα από τόσα χρόνια είναι πως κανένας δεν έχει τιμωρηθεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ομολογίες Τούρκων δραστών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πριν από μερικά χρόνια, ένας Τούρκος πράκτορας συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών στη χώρα μας. Όταν επέστρεψε στην Τουρκία, δήλωσε στις αρμόδιες αρχές το αμίμητο: “Όταν έβαζα φωτιές, ήμουν καλός και τώρα εσείς θέλετε να με δικάσετε;”».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η τουρκική ΜΙΤ ήθελε να ανατινάξει και ταμιευτήρα νερού στην Ελλάδα!
Η τουρκική ΜΙΤ ήθελε να ανατινάξει και ταμιευτήρα νερού στην Ελλάδα!
http://1.bp.blogspot.com/-VD_SGorsA3A/TwHYVRfX_sI/AAAAAAAAM3E/aZAiN5AMHM0/s400/mit-flag-turkey.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-VD_SGorsA3A/TwHYVRfX_sI/AAAAAAAAM3E/aZAiN5AMHM0/s72-c/mit-flag-turkey.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_7485.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_7485.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy