Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Χάνονται Επίδομα Παραμεθορίου, διαζευγμένων και νυχτερινά;


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Η χθεσινή αποκάλυψη του Armyvoice.gr του εγγράφου που αναφέρει ότι δεν θα γίνουν με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου οι νέες κρατήσεις στο νέο μισθολόγιο, φέρνει στο φως παρασκηνιακές διεργασίες, οι οποίες ενδέχεται να καταλήξουν σε βάρος των στελεχών.

Το έγγραφο αποδεικνύει περίτρανα την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα νόμο που ψήφισε η ίδια τον περασμένο Απρίλιο, παρά τις εκκλήσεις των συνδικάτων να το αποσύρει και να κάνουν διάλογο.



Φθάσαμε στον Δεκέμβριο για να δηλώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αδυναμία υλοποίησης του νόμου και να ζητάει να αλλάξει η αναδρομική εφαρμογή του από 1/1/2017 και να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1/1/2018.






Από το έγγραφο προκύπτει ότι βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ δεν έχουν ενημερώσει τα Γενικά Επιτελεία, για το πότε θα αρχίσει η καταβολή των μισθών με το νέο μισθολόγιο!

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις κρατήσεις αποτελούν ίσως την αφορμή για να ζητήσει το ΥΠΕΘΑ να μετατεθεί η εφαρμογή του από 1/1/2018.


Αν αυτό το αίτημα γίνει δεκτό, τότε σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν τα επιδόματα που προβλέπονται στον νόμο και αφορούν τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τα σώματα ασφαλείας.






Για παράδειγμα, οι στρατιωτικοί θα χάσουν το επίδομα παραμεθορίου, η θεσμοθέτηση του οποίου ήταν δυο φορές προεκλογική δέσμευση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας (Τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 όσο και στις επόμενες).

Θα χαθούν επίσης τα 2,7 ευρώ για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης, πρόταση που είχε μπει εμβόλιμα την τελευταία στιγμή, και η οποία ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την υλοποίησή της, και φυσικά θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2017.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η ενδεχόμενη απώλεια του επιδόματος εξομάλυνσης για τους διαζευγμένους στα Σώματα Ασφαλείας, το οποίο είναι ένα υπολογίσιμο ποσό για τον προϋπολογισμό τους.






Οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν ήδη εντοπίσει τα προβλήματα και προτείνουν οι κρατήσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου να καταβληθούν τμηματικά σε 12 δόσεις, και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να μετατεθεί η ημερομηνία εφαρμογής του νομοσχεδίου το 2018, για να μην χαθούν τα επιδόματα.

Παράλληλα καταγγέλουν την νομοθετική ρύθμιση που έφερε το ΥΠΕΘΑ τον Νοέμβριο με τη μορφή τροπολογίας "και ρυθμίζει ζητήματα των Μετοχικών Ταμείων μας (εξουσιοδότηση για την έκδοση ΚΥΑ) και η εκκρεμής ακόμα νομοθετική ρύθμιση που τροποποιεί το πλαίσιο κρατήσεων και παροχών του ΤΑΛΣ, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω εκκρεμότητα ως απαράδεκτη".

"οι Ομοσπονδίες, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, αποφάσισαν ομόφωνα την εισαγωγή εκ νέου του εν λόγω θέματος, διευρυμένου πλέον, έτσι ώστε να αφορά όλα τα Σώματα Ασφαλείας, ήτοι Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.





Άλλωστε, την καταγγελία και απόσυρση του νέου μισθολογίου «εκτρώματος», καθώς και τον διάλογο της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εμείς ήμασταν που τα ζητούσαμε επιμόνως, μέσα και έξω από τη Βουλή, εν αντιθέσει με άλλους «εκπροσώπους» που έδιναν συγχαρητήρια στους εμπνευστές του", επισημαίνουν στην ίδια ανακοίνωση.

Οι μέρες που απομένουν είναι  πολύ λίγες και εάν δεν φέρει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις ρυθμίσεις για το πώς θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο το οποίο ψηφίστηκε και οδηγηθεί σε αναβολή εφαμρογής του, οι οικονομικές επιπτώσεις για τα στελέχη (τα οποία πληρώνονται σήμερα με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του μισθού τους) θα είναι μεγάλες.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Χάνονται Επίδομα Παραμεθορίου, διαζευγμένων και νυχτερινά;
Νέο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Χάνονται Επίδομα Παραμεθορίου, διαζευγμένων και νυχτερινά;
https://4.bp.blogspot.com/-OUQ0VSglEZ4/WjDxCDl_cPI/AAAAAAADyeM/aBmfq5tGtIo1HkRabS-g9h9xAh-UbyxzwCLcBGAs/s640/xwris-xrima.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-OUQ0VSglEZ4/WjDxCDl_cPI/AAAAAAADyeM/aBmfq5tGtIo1HkRabS-g9h9xAh-UbyxzwCLcBGAs/s72-c/xwris-xrima.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_345.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_345.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy