Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Η Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας διατρανώνει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, διατρανώνει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του νέου  μισθολογίου, με την εγκύκλιο των 77 σελίδων του Υπουργείου Οικονομικών, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την οποία τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με το Ν.4472/2017, το οποίο αποτελεί για την Ένωσή μας «γονατογράφημα». Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή στις αποδοχές μας, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και την επιστροφή των περικοπών που έγιναν στους μισθούς μας, αλλά θα απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, μέσα από ένα πραγματικά δίκαιο και αντιπροσωπευτικό ειδικό μισθολόγιο.Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τις προβλέψεις του νέου μισθολογίου, περί της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς, που οδηγεί εκ του ασφαλούς στο πάγωμα των αμοιβών, πληθώρας συναδέλφων, για αρκετά μάλιστα χρόνια.

Η κλίμακα και η ένταση των οικονομικών μέτρων έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια μεγάλος αριθμός συναδέλφων, κυρίως χαμηλόβαθμων, έχει περιέλθει σε απόγνωση. Το δαιδαλώδες αυτό νομικό πλαίσιο έχει δημιουργήσει πληθώρα ασαφειών και περιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης του προσωπικού. Πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις, που γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά, δημιουργούν «μη νόμιμα» τετελεσμένα, όχι γιατί θεσμοθετούν κάποια «παρεκτροπή», αλλά λόγω της αβλεψίας του νομοθέτη δεν παράγεται «δίκαιο αποτέλεσμα», με βάση τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.Συνεπώς, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η προχειρότητα και η διαχρονική δημαγωγική διάθεση των κυβερνήσεων δεν πρόκειται να εκλείψει. Το εισόδημα των συναδέλφων, εξαιτίας των λαθών και των παραλήψεων της Πολιτείας, συρρικνώνεται με αμείωτο ρυθμό. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την κλιμάκωση αντιθέσεων, που δυστυχώς υποβαθμίζουν την οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα των στρατιωτικών.  Τα οικονομικά δεδομένα, όμως, είναι αμείλικτα και δεν επιτρέπουν αισιόδοξα σενάρια.   Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, μέσω του Οικονομικού μας Συμβούλου Λγου (Ο) ε.α  κ. Ηλία Νατσιούλα, και θα παρέμβουμε άμεσα και αποφασιστικά, όποτε κριθεί αναγκαίο. Με το μέλλον των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς…………...........


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
ΠρόεδροςΣτέφανος Κουκουράβας
6983531360
-Ο-
Γεν. ΓραμματέαςΝικόλαος Γκαμπλιάς
6937024917,  *7024917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.