Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Οδοιπορικό του ΣΕΑΝ Εύβοιας σε Χαλκίδα - Διακοπτό – Καλάβρυτα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας – Κιάτο - Χαλκίδα


Την  Κυριακή 9 Ιουλίου με την συμμετοχή μελών & φίλων , ο Σύνδεσμος εξόρμησε στην Πελοπόννησο. Επισκεφθήκαμε το  Διακοπτό και με τον οδοντωτό  -  παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού Βουρραικού – μέσα από μια καταπράσινη φύση με γεφύρια φτάσαμε στα Καλάβρυτα.
Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και  κατευθυνθήκαμε προς την  Ι. Μονή της  Αγίας Λαύρας όπου  οι μοναχοί  μας  ενημέρωσαν για την ιστορία , τα ιερά Λείψανα & Κειμήλια , τα συγγράμματα και το λάβαρο της ορκωμοσίας από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό των αγωνιστών του 1821 (το παραπέτασμα της  Ωραίας Πύλης του Ναού), η πρώτη, δηλαδή, σημαία του ελληνικού έθνους που βρίσκετε σε  περίοπτη θέση μαζί  με τα όπλα των αγωνιστών , στο μουσείο της Μονής .


Επιστρέψαμε  στα  Καλάβρυτα  . Περιηγηθήκαμε στην  μαρτυρική  πόλη και  ξαποστάσαμε  στην κεντρική  πλατειά  , για  φαγητό.
Το απόγευμα παίρνοντας τον δρόμο της  επιστροφής  με  ενδιάμεση  στάση στην όμορφη  παραλία του  Κιάτου  φτάσαμε το βράδυ , στην Χαλκίδα .
Οι συμμετέχοντες αναζωογονημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστα  οργανωμένη  εξόρμηση, ανανέωσαν το  ραντεβού για  την επόμενη δράση του Συνδέσμου ,  αρχές Σεπτεμβρίου , με διήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά / Βέροια. Την εκδρομή συνόδευσαν  ο  Πρόεδρος   Βαρυτιμίδης  Μιχαήλ  και  ο  Έφορος   Τζαχρήστος   Χρήστος.


     
     
Για το  Διοικητικό Συμβούλιο


Ο  Πρόεδρος
ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ

Εφ. Τχης ( ΔΒ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.