Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Το Ποτάμι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού αποτελούμενη από τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Γιώργο Τσιτσιλιάνο και τον εμπειρογνώμονα Ναυπηγό Παναγιώτη Αγερίδη.Τα στελέχη του Ποταμιού υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Θεόφιλος Βασιλείου, ο οποίος τους ενημέρωσε για την συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εταιρία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η τροπολογία ανανέωσης μέχρι τέλος του έτους που εξασφαλίζει στα ΕΑΣ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητας δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στην εταιρεία να τρέξει τις τρέχουσες συμβάσεις της καθώς και η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ (η εταιρία έχει εισπράξει περίπου 18 εκατ. ευρώ και απομένουν 8 εκ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευθούν μετά τον καθαρισμό του οικοπέδου από τα ΕΑΣ κόστους 1,5 εκ.ευρώ).Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε κεφαλοποίηση 800 εκ. ευρώ περίπου από τα 1,25 περίπου δισ. ευρώ χρέη της εταιρείας που χρονολογούνται από το 2003 μέχρι και το 2014. Από τα χρέη των ΕΑΣ, τα 600 εκ. ευρώ αναλογούν σε αμοιβές προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 600 περίπου εκατ. ευρώ σε διάφορες υποχρεώσεις. Είναι σαφές ότι τα λάθη που έχουν οδηγήσει τα ΕΑΣ στη σημερινή κατάσταση, επιμερίζονται στις παλαιές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, έκλεισε με την ελπίδα ότι εφόσον υπάρξει σωστή διαχείριση της υπάρχουσας προβληματικής οικονομικής κατάστασης, σοβαρότητα στη διαχείριση υλοποίησης των ήδη τρεχουσών συμβάσεων, ο ανάλογος προγραμματισμός των νέων και η κατάλληλη αρωγή με επιχειρηματικούς κανόνες από την Πολιτεία, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει παραγωγικά παίζοντας ρυθμιστικό ρόλο στην εθνική μας οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.