Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,τα 35 συν 5 και οι “φλόγες” της κομματικής αντιπαράθεσης

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα με ορισμένους να έχουν εισηγηθεί στον Πάνο Καμμένο να το “αφήσει για τον Σεπτέμβριο”. Οι πληροφορίες του Militaire.gr  αναφέρουν ότι ο ΥΕΘΑ δεν έχει αποδεχτεί αυτή την εισήγηση κι έχει ζητήσει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο εντός του Ιουλίου. Δεν έχουν μείνει και πολλές ημέρες.

Όσο οι μέρες περνούν οι “πονηριές” κάποιων για να εκμεταλλευθούν την καθυστέρηση από τη ψήφιση του νομοσχεδίου, πληθαίνουν. Μια απ΄ αυτές τις “πονηριές” απειλεί να τινάξει στον αέρα την ρύθμιση για τη παραμονή πέρα από τα 35 χρόνια όσων επιθυμούν να παραμείνουν. Κι αυτό γιατί κάποιοι επιχειρούν να “φορτώσουν” την συγκεκριμένη ρύθμιση με την επαναφορά πολλών στελεχών εκτός οργανικών θέσεων που έφυγαν ,ειδικά από την ΠΑ. Τι θα συμβεί αν “περάσουν” οι “ρυθμίσεις” που υπογείως προσπαθούν να περάσουν; Θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση 13 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως! Αν αυτό πάει στο υπουργείο Οικονομικών είναι μάλλον βέβαιο ότι η ρύθμιση για τα 35 χρόνια θα τεθεί συνολικά υπό αμφισβήτηση και θα την “πληρώσουν” τα εν ενεργεία στελέχη.

Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με την σφοδρή κομματική αντιπαράθεση της τελευταίας περιόδου μεταξύ ΝΔ και Καμμένου. Ελπίζουμε ότι οι “φλόγες” της “μάχης” δεν θα περάσουν και στον χώρο της Άμυνας και όλοι θα δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα. Και ο Καμμένος που πρέπει να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου και η ΝΔ που πρέπει να καταλάβει ότι η Εθνική Άμυνα δεν προσφέρεται για κομματικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.