Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Συρία: Το πρώην μοντέλο που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ISIS! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Δεινή σκοπευτής, ικανή να σπείρει τον τρόμο στους τζιχαντιστές του ISIS με το όπλο της, η Hanna Tiger Böhman από το Βανκούβερ άφησε μια πολιτισμένη ζωή στον Καναδά για να πολεμήσει τους φανατικούς ισλαμιστές στην βόρεια Συρία και “να κάνει την διαφορά”, όπως λέει. Τώρα επιστρέφει στην Συρία για να συνεχίσει τον πόλεμο με τις Κούρδισες συντρόφισσές της του YPJ, του γυναικείου ενόπλου σώματος του YPG που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.
“Δεν είναι τόσο η μάχη κατά του ISIS”, λέει στο BBC. “Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρά μια ενόχληση… Είναι η μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών”. Η “Τίγρις” Χάνα ενοχλείται όταν αναφέρονται σε αυτήν ως “πρώην μοντέλο”. Όπως λέει “ήταν μόνο για ένα μικρό διάστημα και δεν μου άρεσε γιατί ένιωθα ότι με κατεύθυνε σε κάποιο άλλο είδος ζωής”.

Το να παίρνει ένα όπλο και να πολεμά της αρέσει περισσότερο. Άλλωστε “ένα όπλο δεν σε κάνει λιγότερο γυναίκα” τονίζει. “Μπορείς να είσαι θηλυκή και παράλληλα να είσαι ζόρικη”. Και μπορεί να είναι, γιατί… ξέρει καλά από όπλα: κυνηγούσε πολύ στον Καναδά. Αυτό που θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο τους τζιχαντιστές από το σημάδι της είναι ότι δεν τους σκέφτεται ως ανθρώπους. “Απλώς είναι ένα ακόμη ζώο” λέει αφοπλιστικά. Με άλλα λόγια, θήραμα.

Γιατί όμως ξαναγυρίζει στην Συρία; Θέλω οι άνθρωποι (εκεί) να επιτύχουν και να είναι ασφαλείς” λέει. Και θέλει να συμβάλλει κι αυτή σε αυτό, με κάθε κόστος. “Προτιμώ να σκοτωθώ κάνοντας κάτι που να αξίζει”.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.