Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Οι θέσεις εξωτερικού τα μόρια και οι “ονομαστικές μεταθέσεις”

Όλες οι χώρες του κόσμου επιλέγουν να στέλνουν σε θέσεις εξωτερικού που επανδρώνονται από στρατιωτικούς, τους άριστους. Την αφρόκρεμα. Τους πιο ικανούς για τις απαιτήσεις κάθε θέσης. Γιατί οι θέσεις εξωτερικού είναι “εργαλείο” και “όπλο” άσκησης πολιτικής κάθε χώρας.

Στην Ελλάδα, για πάρα πολλά χρόνια πρωτοτυπούσαμε και σ΄ αυτό το θέμα. Οι θέσεις εξωτερικού ήταν όπλο αλλά …κομματικό. Κάθε κυβέρνηση αντί να στέλνει σε θέσεις εξωτερικού, ακόμη και πολύ κρίσιμες, όχι τους πιο ικανούς αλλά τους…εκλεκτούς.

Υποτίθεται ότι φτιάξαμε το σύστημα των μορίων για να εξασφαλίσουμε την αξιοκρατία. Όμως εδώ είναι Βαλκάνια.

Μαθαίνουμε ότι πάλι έχουμε φαινόμενα “ονομαστικών μεταθέσεων” για θέσεις εξωτερικού. Και για την Κύπρο! Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα. Ελπίζουμε ότι θα επιλέξουν τους πιο ικανούς κι όχι τους πιο “δικτυωμένους”. Λέμε ελπίζουμε κι όχι πιστεύουμε. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.