Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

“Η Ελλάδα δίνει φυγάδες στον Ερντογάν”! Κατηγορίες για παράνομες επαναπροωθήσεις

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων που περνούν τα σύνορα στον Έβρο για να ζητήσουν άσυλο. Οι κατηγορίες προέρχονται από το Κέντρο για της Ελευθερία με έδρα τη Στοκχόλμη.
Σύμφωνα μ΄ αυτές η Ελλάδα παραβιάζει τους κάνονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα μέσα Μαϊου όταν όπως λένε οι Σουηδοί έλαβαν “αξιόπιστες πληροφορίες” για πέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες Τούρκοι που πέρασαν τα σύνορα, οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα. Από εκεί όπως λένε τους παρέλαβαν “άνδρες με όπλα και μάσκες” οι οποίοι τους παρέδωσαν στους Τούρκους!
Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες από την Στοκχόλμη το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουνίου 2017 όταν μια ομάδα δέκα Τούρκων  που εισήλθαν στην Ελλάδα παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία σε περιοχή κοντά στο Διδυμότειχο στη βορειοανατολική Ελλάδα. Παρόλο που δήλωσαν στην αστυνομία ότι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα,τους επιβίβασαν σε αστυνομικό όχημα με πινακίδα EA2790 . Μεταφέρθηκαν στην όχθη του ποταμού και αναγκάστηκαν να μπουν στη βάρκα για να διασχίσουν τον ποταμό προς την τουρκική πλευρά. Η ελληνική αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα και τα διαβατήριά τους και δεν τους τα επέστρεψε.

Οι Σουηδοί δημοσιοποιούν  τα ονόματα των Τούρκων και αναφέρουν και ακόμη μία περίπτωση.

Καλή είναι βεβαίως η κριτική από την ασφάλεια της Στοκχόλμης, αλλά θα πρέπει οι καταγγελίες να ελεγχθούν και να αποδειχτούν. Η Ελλάδα έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν θα πρέπει να κατηγορείται εύκολα απ΄ όσους συστηματικά κάνουν το …κορόϊδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.