Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Τρώμε τις σάρκες τους

«Ζητούνται προσφυγόπουλα 15-18 ετών από Αττική και κεντρική Μακεδονία για εργασιακή απασχόληση-εκπαίδευση σε αγροτικές εργασίες, πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο για τους εκπαιδευτές με 175.000 ευρώ. Τα προσφυγόπουλα που θα συμμετέχουν δεν θα αμειφθούν απλά θα εκπαιδευτούν».

Η πρόσκληση-πρόγραμμα αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας και της εκμετάλλευσης τόσο από την πλευρά της Ε.Ε όσο και από την πλευρά της χώρας μας, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Είναι βάναυσο, παιδιά με νωπές ακόμα τις μνήμες ενός επώδυνα καταστροφικού πολέμου, με ορφάνια, με το φορτίο της ζωής στα ‘HOT SPOTS’, με την πίκρα της απόγνωσης, με την καταστροφή των ονείρων τους και της ελπίδας, να τα ‘σπρώχνει’ το υπεύθυνο κράτος σε μια δήθεν ευκαιρία εργασιακή στον αγροτικό τομέα.
Η μοίρα ‘ασελγεί’ απέναντι σε αυτά τα παιδιά, τα οποία στερήθηκαν χωρίς να ευθύνονται , επειδή έτσι επιθυμούν οι ισχυροί, τα σπίτια τους, τα χωριά τους, την πατρίδα τους, τους δικούς τους, ίσως το όνειρο για το μέλλον.


Ανέλαβαν τη φροντίδα τους κάποιοι, και με το πρόσχημα της ‘ανθρωπιστικής παρέμβασης’ τα μετατρέπουν σε νέα σκλαβάκια που θα εργάζονται αμισθί με εργασιακό προκαθορισμό.
Αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας πρόσκληση-πρόγραμμα. Είναι δηλωτική του αδίστακτου προσώπου της. Προβάλλει μια μεταμοντέρνα σκλαβιά ως ευεργεσία, την αναλγησία ως μέριμνα, την εκμετάλλευση ως ευκαιρία.
Ντροπή στον άνθρωπο.
Ας θυμόμαστε όταν θα τρώμε τα σταφύλια το καλοκαίρι ότι θα τρώμε τις ματωμένες από τον κόπο σάρκες των μικρών προσφυγόπουλων, που τα συμφέροντα τα έριξαν στη μυλόπετρα της εκμετάλλευσης με το πρόσχημα της εκπαίδευσης.


Τροχός είναι και γυρίζει, όσο παραμένουμε αδρανείς ένα είναι βέβαιο, σήμερα οι Σύριοι, αύριο τα παιδιά μας.
Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν αφυπνίσουμε την ανθρωπιά μας από το λήθαργο της αδιαφορίας και της αδράνειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.