Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Παρελήφθη από την ΑΣ το 13ο ΝΗ-90

Προσγειώθηκε στις 27 Ιουνίου  στις 16.00 το απόγευμα στην έδρα του 2ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) στα Μέγαρα το 13ο Ελικόπτερο NH90. Η ΑΣ έχει παραγγείλει 20 συνολικά μεταφορικά  ελικόπτερα ΝΗ-90 με σύμβαση που υπογράφτηκε στις 29 Αυγούστου 2003 συνολικής αξίας 657 εκ. Ευρώ.

Τα ελικόπτερα αναμένεται να ενταχτούν στο σύνολο τους στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού και από αυτά τα 4 ανήκουν σε ειδική διαμόρφωση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) ενώ τα υπόλοιπα 16 θα ανήκουν στη συμβατική έκδοση  τακτικής μεταφοράς. Το ελικόπτερο που ήρθε ανήκει στην έκδοση SOF λαο είναι το δεύτερο.

Το πρώτο ΝΗ90 SOF (Νο 12) παρελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά την επίτευξη συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία -και τροποποίηση της σύμβασης- η οποία ήρε την αναστολή των παραδόσεων που ετέθη το 2015, με τελευταίο παραδοθέν ελικόπτερο το Νο 11.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.