Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ραντεβού με την ιστορία

Όπως προλογίζει και ο τίτλος του θέματος,  είχαμε την τύχη και την ευτυχία μπορούμε να πούμε, το πρωί της πέμπτης 18 Μαΐου, να βρεθούμε με τον ζωντανό – θρύλο του Ελληνικού Στρατού Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα.






Ο Αντιστράτηγος βρέθηκε στην πόλη μας για να μιλήσει  στα στελέχη και του Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ζήτησε από τον Δκτή της Σ.Μ.Υ να συναντήσει τον Πρόεδρό μας, τον λοκατζή, όπως αποκαλεί καθώς και  ο Στρατηγός υπηρέτησε  ως Ιερολοχίτης – Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής. 





Η συνάντηση έγινε στην επιχείρηση που διατηρεί ο Πρόεδρός μας  στην πόλη των Τρικάλων, λόγω της λοκατζίδικης  επίσκεψης του Στρατηγού, όπου του επιδόθηκε εικόνα τους Αγίου Παισίου.

Ο Στρατηγός Κόρκας στα 95 του με πλήρη ζωηράδα και πνευματική διαύγεια, μας μίλησε  για το πέρασμά του από τον Ελληνικό Στρατό, και μας θύμισε ότι:





 Σε κάθε δύσκολη στιγμή του Ελληνισμού (όπως περνάμε και τώρα) χρειάζεται ομοψυχία, ομόνοια, πίστη στα ιδανικά του έθνους και στήριξη του ενός προς τον άλλο, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια από όλους μαζί. 

 Έλληνες ενωμένοι, πάντα κερδισμένοι.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

Ως Εύελπις Ι Τάξεως συμμετείχε με τους ηρωικούς συμμαθητές του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945), ως Ιερολοχίτης – Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής. Ακολούθως πολέμησε και διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου, ως Λοκατζής σε Μοίρες Καταδρομών.





Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι: -Προαγωγή επί ανδραγαθία. -Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις). -Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις). -Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων (τρις). -Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας. -Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.



ΦΩΤΟ 







Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ραντεβού με την ιστορία
ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ραντεβού με την ιστορία
https://3.bp.blogspot.com/-qWHSRNJ7JY4/WSO_om2IgDI/AAAAAAADbzI/TX_GXmkpTA4J7wHO9IJLkGBrVJpQbTFTACLcB/s640/20160410_111301.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-qWHSRNJ7JY4/WSO_om2IgDI/AAAAAAADbzI/TX_GXmkpTA4J7wHO9IJLkGBrVJpQbTFTACLcB/s72-c/20160410_111301.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_908.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_908.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy