Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Κάθε μήνα θα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ


Μία συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ κάθε μήνα αποφασίστηκε να γί­νεται από τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης, σε μια κρίσι­μη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά. Το καθεστώς Ερντογάν μοιάζει να έχει αποφασίσει ότι η κλιμάκωση στο Αιγαίο, στην Κύπρο ή στη Θράκη είναι επιλογή-μονόδρομος. Η Ελ­λάδα καλείται να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αλόγιστες περικοπές που επιβλήθηκαν και στο στράτευμα επιδείνωσαν τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει οι εξίσου αλόγιστες αγορές οπλικών συστημάτων, που έγιναν χωρίς καμία πρόβλεψη συντήρησης και υποστήρι­ξης.

Όπως και να έχει και όποια κι αν είναι η κατάσταση, οι «κόκκινες γραμμές» της χώρας δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν, κι αυτό έγινε σαφές στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. 


Η λέξη «ψυχραιμία» κυριάρχησε (ως είθισται άλλωστε), αλλά ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι το μήνυμα που διαρκώς εκ­πέμπει η Αθήνα προς την Άγκυρα τους τελευταίους μήνες πρέπει με καθαρό τρόπο να συνεχίσει να εκπέμπεται: «Η Ελ­λάδα δεν “σηκώνει” δεύτερα Ίμια σε μια 20ετία».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-06/05/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.