Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Κοινή Δήλωση ΕΣΠΕΕΒ & ΕΣΠΕΕΛΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.
 και της 
Ε.Σ.Π.Ε.Λ. συναντήθηκαν στο Βόλο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την δευτεροβάθμια Σωματειακή εκπροσώπηση των Στρατιωτικών.

Η ανωτέρω συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν έντονων ανησυχιών των Στρατιωτικών, μελών και μη μελών των Ενώσεων, που υπηρετούν στις δύο περιφερειακές ενότητες.
Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη διαβούλευση για την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου των Στρατιωτικών, εμφανίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων δύο (2) δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Σ. & Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) εκπροσωπώντας τους Στρατιωτικούς, παρόλο που ο ν.4407/2016 αναφέρει ότι θα υπάρχει μόνο ένα δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης των Στρατιωτικών με την επωνυμία <<Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών>>. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υφίσταται μεγάλου μεγέθους σύγχυση στις τάξεις των Στρατιωτικών.
Δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, οι δύο εναρμονισμένες με τον ν.4407/16 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τοποθετούνται επί του θέματος ως εξής:
1. Κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη να δώσουν το συντομότερο δυνατό μια οριστική και αμετάκλητη λύση στο θέμα της δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.


2. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, παραμένουν σε καθεστώς ετοιμότητας να προβούν σε κινήσεις νομιμότητας όταν και εάν απαιτηθεί, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ανωτέρω αιτήματος.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο


Πρόεδρος
Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.

Ο
ΠρόεδροςΕ.Σ.Π.Ε.Λ.
Βασίλειος Δερβίσης


Θωμάς Ντιντιός
Σγός (ΤΟΠ)
Υπσγός (ΤΤΗ)
6983504250
6983509548

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.