Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η εξομολόγηση του Εύζωνα που συγκλόνισε την Αδελαΐδα: Γι’ αυτό δάκρυσε


Ο 25χρονος Εύζωνας, Κωνσταντίνος Λούσιας μαζί με άλλα οκτώ μέλη της Προεδρικής Φρουράς ταξίδεψε στην Αυστραλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Οι Εύζωνες έφθασαν εκεί μετά από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου προς το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας, το οποίο αφού εξέτασε το αίτημα του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών στην Αδελαΐδα και της Ελληνικής κοινότητας Νέας νότιας Ουαλίας στο Σίνδεϊ, υλοποίησε πρόγραμμα επισκέψεων, με τα έξοδα της αποστολής να καλύπτονται από την ομογένεια.Ο 25χρονος Εύζωνας μίλησε στο Έθνος για τη μοναδική εμπειρία που έζησε κατά το μακρινό ταξίδι του και εξήγησε τον λόγο της έντονης συγκίνησης που ένιωσε όταν ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και εξήρε τον πατριωτισμό και το ήθος των Ευζώνων.

Ο νεαρός Εύζωνας, παρά το αγέρωχο βλέμμα του και το επιβλητικό του παράστημα, «λύγισε» με την εικόνα του δακρυσμένου προσώπου του να γίνεται viral, προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.«Εκείνη τη στιγμή με συγκίνησαν τα λόγια του ιερέα για τους Εύζωνες γιατί, συγχρόνως, σκεφτόμουν την αγάπη που εισέπραξα από τους ομογενείς, το παιδικό μου όνειρο να γίνω Εύζωνας και όλη την πορεία μου στην Προεδρική Φρουρά με τις μοναδικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Γι’ αυτό δάκρυσα» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι είναι από τους ανθρώπους που συγκινούνται και γενικότερα, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στο σπουδαιότερο προσόν που πρέπει να διαθέτει ένας Εύζωνας κατά τη γνώμη του, είναι «να έχει καρδιά».


Ο Κωνσταντίνος Λούσιας πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε Παρατηρητή, αποτελώντας, πλέον, το ταίρι του Εύζωνα, έχοντας ευθύνη για τη σκοπιά, ενώ μετά τη θητεία του σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής στην Άρτα, αναπολώντας – όπως λέει- όλα όσα βίωσε στις Ευζωνικές Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.