Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Κι όμως κάποιες περικοπές στις ΕΔ μας κοστίζουν περισσότερο! Πως γίνεται

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περικοπές οδηγούν πάντα σε εξοικονόμηση χρημάτων; Όχι είναι η απάντηση και τα παραδείγματα πολλά. Με το νέο μισθολόγιο έχει γίνει πολύς λόγος για τις περικοπές που γίνονται σε επιδόματα επικινδυνότητας. Μεταξύ αυτών και για τους αλεξιπτωτιστές και για βατραχανθρώπους.
Κερδίζουμε κάτι; Δεν ξέρουμε τι έχουν υπολογίσει οι οικονομικοί του ΥΠΕΘΑ, αλλά θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και αποδεικνύει αυτό που προαναφέραμε. Ότι οι περικοπές δεν είναι βέβαιο ότι προκαλούν κέρδος.
Το ενδιαφέρον παράδειγμα:

Ο 13 ΛΤΧ είναι ο μοναδικός Λόχος στον Ελληνικό Στρατό  ο οποίος επισκευάζει ταχύπλοα σκάφη Magna και VTR καθώς και καταδυτικές συσκευές κλειστού και ανοικτού κυκλώματος.
Μέχρι το 2014  όλες αυτές οι συντηρήσεις γίνονταν από  εξωτερικούς συνεργάτες που όπως είναι φυσικό χρέωναν ότι ήθελαν.
Η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων εκπαίδευσε προσωπικό το οποίο και μετατέθηκε στον Λόχο.
Αποτέλεσμα; Τα τρία τελευταία χρονιά όλες οι συσκευές είναι λειτουργικές και η εξοικονόμηση που επιτεύχθηκε είναι πάνω από 500.000 ευρώ για τις καταδυτικές συσκευές αν αναλογιστειτε ότι για κάθε συσκευή πληρώναμε  από 200-1200 ευρώ ανάλογα με το είδος συντήρησης.

Τώρα το κόστος είναι από  2-700 ευρώ μόνο για τα ανταλλακτικά που απαιτούνται ανά συσκευή για τις 200 περίπου συσκευές κλειστού κυκλώματος που διαθέτουμε και το ίδιο για τις 150 ανοικτού κυκλώματος καθώς και για τους αεροσυμπιεστες – μεταγγιτες που γεμίζουν τις φιάλες τους.
Ποιο είναι το πρόβλημα για το προσωπικό;
Όσοι μετατέθηκαν στον Λόχο ως τεχνίτες με τις νέες ρυθμίσεις χάνουν τόσο από την συντήρηση τους ως αλεξιπτωτιστες άλλα και ως βατραχάνθρωποι!
Συνεπώς είαι βέβαιο ότι από δω και πέρα κάνεις από τους πιστοποιημένους τεχνίτες δεν θα θέλει να μετατεθεί στον Λόχο. ΄Ολοι θα  ζητούν να μετατεθούν σε μια πιο επιχειρησιακή μονάδα όπου θα συντηρούνται δυο  φορες τον χρόνο και όχι μια όπως θα γίνει απο  1/1/2018 για όσους ανήκουν στον Λόχο.

Μοιραία η συντήρηση ου υλικού θα επιστρέψει σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Ποιο είναι λοιπόν το κέρδος; Υπάρχει;
Σημαντική επισήμανση:
Τα στελέχη στα οποία αναφερόμαστε δεν συντηρούνται εικονικά ως αλεξιπτωτιστες και ως βατραχάνθρωποι αλλα πραγματικά.

“Χασούρα” θα έχουμε και από την επισκευή των ταχύπλοων σκαφών, αν κόσμος δεν επιθυμεί να παραμείνει ή να μετατεθεί στον Λόχο.
καταδρομέας τεχνίτης η κυβερνητης δεν θα επιθυμεί την μετάθεση του στον Λόχο. Μέχρι τώρα  οι τεχνίτες του Λόχου έχουν επισκευάσει και συντηρήσει 13 magna με κόστος περίπου 12.000 ανα σκάφος όταν παλαιότερα δίνονταν 60.000- 70.000 ανα σκάφος για τις ίδιες εργασίες.
Μήπως λοιπόν η περικοπή των επιδομάτων επικινδυνότητας πρεέπι να επανεξεταστεί ανά περίπτωση και με μολύβι και χαρτί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.