Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Προκαταβολή έναντι σύνταξης για τους απόστρατους ζητά ο Καμμένος


Αντωνόπουλος Γιώργος
Αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να λαμβάνουν προκαταβολή έναντι σύνταξης, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι την οριστική απόφαση απονομής σύνταξης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και με αίτημα που εστάλει την 28η Φεβρουαρίου 2017 προς το υπουργείο Οικονομικών προτείνει μεταξύ άλλων στα αποστρατευόμενα στελέχη να καταβάλλεται η προκαταβολή έναντι σύνταξης από τους φορείς μισθοδοσίας του ΥΠΕΘΑ, αμέσως μετά την παύση της μισθοδοσίας τους.

Η συγκεκριμένη προκαταβολή σύμφωνα με το έγγραφο Καμμένου που παρουσιάζουν τα dikaiologitika news, θα αναγράφεται στο Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας και εν συνεχεία θα συμψηφίζεται με τη δικαιούμενη σύνταξη που θα εξάγεται από τον Ε.Φ.Κ.Α.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποστρατεύτηκε από τις ετήσιες κρίσεις του 2016 και μετά, δεν έχουν λάβει ούτε σύνταξη ούτε εφάπαξ, λόγω αδυναμίας υπολογισμού συντάξεως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου. ενώ έχει εμφανιστεί το φαινόμενο το ΓΛΚ να μη δίνει ούτε τις τρίμηνες αποδοχές ούτε το 50% του βασικού μισθού με αποτέλεσμα οι απόστρατοι να μένουν χωρίς πόρους για την επιβίωση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.