Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Πρώτη επίσημη συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Ομοσπονδίες Σωμάτων ΑσφαλείαςΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς και ενώσεις, στις 9 Μαΐου 2017 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συνάντησή της με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α. – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. – Ε.Α.Π.Σ. – Π.Ε.Α.Λ.Σ.

Η ΠΟΜΕΝΣ αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους, έκανε μία σύντομη ανάλυση της λειτουργίας του μοναδικού δευτεροβάθμιου θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών, που διέπεται από τον Νόμο 4407/2016.
Επιπλέον, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που προέκυψαν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενόψει της συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων των νέων μέτρων, εκτιμήθηκε ότι ενδέχεται να μειωθούν για άλλη μια φορά οι μισθοί και οι συντάξεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για άλλη μια φορά στην  φτώχια.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, η πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα τις ημέρες που θα συζητούνται στη Βουλή τα νέα μέτρα, ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.
Η ΠΟΜΕΝ καλεί τις οικογένειες των στρατιωτικών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, μαζί με όλους τους πολίτες, καθώς βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου οι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται και πραγματοποιούνται από άλλες Ομοσπονδίες, παρά μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τέλος όλοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ευχήθηκαν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, δίνοντας αμοιβαία υπόσχεση για νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον και εδραιώνοντας μια συνεργασία, βασισμένη στην ειλικρίνεια, την κατανόηση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Ο                                                                                                     Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)                                                                                  Λγος (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.