Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Π.Ο.Ε.Σ. - Κανένα πρόβλημα στην εγγραφή των τέκνων μαθητών των μετατιθέμενων συναδέλφων μας στις σχολικές μονάδες


Μετά από την ανησυχία και τον πανικό που δημιουργήθηκε, σε πλήθος συναδέλφων μας που επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας, συνεπεία δημοσιεύματος, που έκανε λόγο για πρόβλημα και ιδιαίτερα λυπηρό φαινόμενο στο ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το σχετικό έγγραφό της:

eggrafes-mathitvn
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με έγγραφό του γνώρισε στην Ομοσπονδία μας ότι για τις εγγραφές των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν: α) ο νόμος 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11-5-2016) παρ. 2α, του άρθρου 35 όπου αναφέρεται ότι «οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους. Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017» β) το Π.Δ 200&201 άρθρο 1 παράγραφος 1 περί σχολικής περιφέρειας. γ) το Π.Δ200 άρθρο 7 παράγραφος 16 περί μετεγγραφών νηπίων , Π.Δ 201 άρθρο 8 παράγραφος 1δ περί μετοίκησης της οικογένειας μαθητή & παράγραφος 4 περί διαδικασίας παραλαβής της αίτησης μετεγγραφής.

METEGGRAFES-NHPIVN-2017
Δείτε τί προβλέπεται στα μνημονευόμενα Προεδρικά Διατάγματα, κάνοντας κλικ στην εικόνα:

METEGGRAFES-NHPIVN-2017-1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.