Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Π. Καμμένος: Με εμάς στην κυβέρνηση το Άγιο Φως θα έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους«Όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΠάνος Καμμένος, στον απόηχο δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.


Κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για το κόμμα αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας - κράτους και πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στη χώρα.
Τη Μεγάλη Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το Άγιο Φως «δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους».

«Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει στην πολιτισμένη Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Βατικανό, στην Αγγλία και στη Γερμανία π.χ. δεν κάνουν το ίδιο.

 «Να μεταφέρεται το Άγιο Φως με τις τιμές που του αξίζει, αλλά δεν είναι αρχηγός κράτους να στήνεται υπουργός και άγημα να το υποδεχθεί», συνέχισε ο κ. Καραγιαννίδης. 
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεταφορά του Aγίου Φωτός είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, που  πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος». 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.