Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Βεβαιώσεις Αποδοχών 2016. Διαφορετικό καθαρό ποσό απ ότι κατεβλήθη στην τράπεζα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Του  Λοχαγού (Ο) ε.α. Ηλία Νατσιούλα, Επίτιμου Προέδρου και Οικονομικού Συμβούλου της ΕΣΠΕΘΜε αφορμή πλήθος τηλεφωνημάτων και ερωτημάτων φίλων και μελών της ΕΣΠΕΘ αναφορικά με το «αν είναι λάθος οι Βεβαιώσεις αποδοχών του ΟΛΚΕΣ τους έτους 2016;» σας γνωρίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Καθαρό ποσό που αναγράφεται στις Βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2016 δεν αντιστοιχεί με το ποσό που πληρώνεστε κάθε μήνα στην τράπεζα ή αναγράφεται ως πληρωτέο ποσό στα αναλυτικά φύλα μισθοδοσίας.

Επισημαίνεται ότι το Καθαρό ποσό είναι το ποσό που υπολογίζεται ο Φόρος εισοδήματος, αφού έχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις. Όσα στελέχη μπαίνουν στην διαδικασία να αθροίζουν τα πληρωτέα ποσά κάθε μήνα του έτους 2016, να γνωρίζουν ότι αυτά μαζί με το ποσό του φόρου εισοδήματος μας κάνουν το καθαρό ποσό της Βεβαίωσης αποδοχών.


Ως εκ τούτου οι Βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2016 είναι ορθές με τα ορθά ποσά που λαμβάνετε στην μισθοδοσία.

Επιπλέον γνωρίζεται ότι στις Βεβαιώσεις αποδοχών εμφαίνονται αναδρομικά ποσά στο 2013 και θα πρέπει να μπούμε και φέτος σε ταλαιπωρία υποβολής χειρόγραφης τροποποιητικής δήλωσης στην εφορία για αυτό το έτος.

Εύχομαι σε όλους σας καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και το άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.