Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο Δκτης 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης μπροστά στη σορό του νεκρού Υποδιοικητή τουΜε εμφανή τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αρκετά στεναχωρημένος αλλά ταυτόχρονα και ψύχραιμος όπως οι στιγμές επιβάλουν σε έναν Ανώτατο Αξιωματικό, ήταν σήμερα το μεσημέρι ο Στρατηγός Διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης.

Τον συναντήσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας την ώρα που μετέφεραν τις σορούς των 4 Αξιωματικών από την περιοχή του Σαρανταπόρου. Εκεί ήταν ο ίδιος ο Στρατάρχης ο οποίος και συντόνιζε προσωπικά τα πάντα. Το kranosgr μαζί με τη συνάδελφο Μάνια Γκουσιάρη από την ΕΡΑ Λάρισας ήμασταν οι πρώτοι δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε στο χώρο. Κάποια στιγμή μας πλησίασε και αφού μας χαιρέτησε, ζήτησε ευγενικά να μη ληφθούν σκληρές φωτό και βίντεο με τις σορούς των Αξιωματικών.
Το σεβαστήκαμε και γι'αυτό δεν θα δημοσιεύσουμε βίντεο από τη μεταφορά που είχαμε τραβήξει ούτε καν με ψηφίδα. Εάν έπρεπε όμως να δημοσιεύσουμε κάτι θα ήταν η εικόνα την οποία προσωπικά αντικρίσαμε και αποτυπώθηκε στη μνήμη μας με το ασθενοφόρο που μετέφερε την πρώτη σορό που όπως ειπώθηκε ανήκε στον Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη. Ο ίδιος ο Στρατάρχης Δημόκριτος Ζερβάκης να αντικρίζει μπροστά στην ανοιχτή πόρτα του ασθενοφόρου την σορό του Υποδιοικητή του. Μάλιστα ο ίδιος ο Στρατηγός με σκυμμένο το κεφάλι εις ένδειξη σεβασμού και πένθους ήταν αυτός που έκλεισε την πόρτα του ασθενοφόρου το οποίο μετέφερε τη σορό από τα ΤΕΠ στο νεκροτομείο.

Συγκλονιστική εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.