Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Shiai Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη από Ένστολους και αθλητές
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που φέρουν τίτλο «Ποτέ Ξανά. 74 χρόνια μετά την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου» διοργανώνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Με το σύνθημα «ΤΖΟΥΝΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», το τμήμα Τζούντο του Α.Σ Άρης,  διοργανώνει  Shiai  ( τιμητική αγώνες τζούντο)  κοινωνικής αλληλεγγύης  στη θεσσαλονίκη.

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στην ειδικά διαμορφομένη αίθουσα τζούντο στο γήπεδο του συλλόγου «Κλεάνθης Βικελίδης».
   Θα συμμετάσχουν αθλητές και πρωταθλητές του αθλήματος, καθώς και αθλητές το Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το αγωνιστικό μέρος θα συντονίσει ο  Περικλής Ψαλλίδας (Judo Military Forces National Coach), Κωσταντίν  Ατανάσοφ (3d Judo Dan ) και Τσοκούρης Δαβίδ: European Judo Juniors Silver Medalist, Greek Seniors Gold Medalist.
    Ήταν 15 Μαρτίου του 1943 όταν το πρώτο τρένο θανάτου, με προορισμό το στρατόπεδο-κολαστήριο του Άουσβιτς, αναχωρούσε από τον σιδηροδρομικό σταθμό, μεταφέροντας σ' ένα ταξίδι -χωρίς επιστροφή για τους περισσότερους- περίπου 2.800 Εβραίους της πόλης.

   Το   Shiai (τιμητική αγώνες τζούντο) κοινωνικής αλληλεγγύης αποσκοπεί στη διατήρηση της μνήμης, ώστε όλες οι γενιές να αντιληφθούν πως μια τέτοια θηριωδία δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά.
    O Αθλητισμός, μέσω του Εθελοντισμού της Συλλογικότητας και της Αλληλεγγύης αποτελεί τον δρόμο που οδηγεί προς την ηθική εκείνη απελευθέρωση, που σημαίνει υπέρβαση του ατομικισμού, της μικρότητας και της μικροψυχίας. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους άλλους, να σεβόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Γκρεμίζεται το τείχος της δυσπιστίας, της καχυποψίας, της εχθρότητας, της αδικίας, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ατομικής και κοινωνικής προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.